Wednesday, August 14, 2013

Sayu hati seorang menantu mithali...

Sayu pulak ati aku arini tetiba....  sob sob sob.
somiku dah balik JB, tinggallah aku bersendirian di sini...
Ikut target laki aku, aku kena jaga mak mentua aku sebenar2nya..
sebab semua dah balik ke destinasi memasing..
tapi entahlah..... ni sebenarnya aku yg jaga mentua aku ke
atau mak mentua aku yg jaga aku sebenarnya?.   Hahaha...
dah 2,3 hari ni aku kurang sihat sikit..

merupakan tahun pertama mak mentua aku beraya tanpa suami di sisi..



Isnin hari  tu aku ada gak balik JB...
sebab ipar duai aku datang..
(Ya Allah..  ada eksiden bas persiaran kat highway, seram you all... jem hampir 1/2 jam)
terhapus la kejap rindu aku dgn bantal2 busyuk aku..
tapi balik semula ke kg mlm tu jugak, sbb rindu pulak bantal busyuk aku kat BP pulak..
gedix kan?.


KITA TAK DE ISTILAH "TURN RAYA"

Oh ya, dari aritu ada yg tanya...
taun ni aku turn raya rumah sapa?.
Kitorang takde istilah turn raya sebenarnya... kita guna sistem magic je..
..... mlm raya boleh jadi  aku masih menganyam ketupat   kat rumah mertua, pepagi raya tetiba aku makan ketupat  pula  kat rumah emak sendiri.....
ptg raya makan tempe rumah mentua, tetiba esok pagi muncul lagi kat tangga rumah emak aku...
dasyat tak tikar aladdin aku???.     Zam zam ala kazam!!!
*terjodoh org dekat2 je la Yang.... istilah turn2 raya tu takde maknanya lagi.




Eh korang masih dapat duit raya tak taun ni?.

Aku?.   Nak kata tak dapat langsung, kang kecik ati plak laki aku .... ada la sikit2.... dan satu lagi Pakcik Nuffnang..




Dah lama aku tak bagi kata2 pujian kalau pakcik Nuff bagi aku duit, kali ni aku nak puji la.... mana la tau kalau2 boleh bertambah2 lagi.     T.kasih Pakcik Nuff.   Meski traffic agak menjunam di sepanjang raya,
masih sudi jugak Nuff mengingati aku.    Terharu ni sampai nak nangis..... sob sob sob.






4 comments:

  1. sama lah MM kita berdua, zam zam ala kazam...hahahaha..seb baik umah dekat2 kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya lah, lupa..... Linda pun kan. :)
      Yg pentingnya "tikar zam2" tu kita jgn lupa bwk balik kg. :D

      Delete
  2. Canggihla gitu dapat buat magic gitu.. Tak adala adegan tarik rambut atau tidur asing ye...

    Memang menantu mithali nampaknya ni...patutla mentua sayang... Tapi betul, time nilah nak temankan mentua yang baru kali pertama beraya sorang .. Semoga esok esok kalau kena masa kita, anak anak menantu kita pula yang akan amik berat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terhibur mendengar kata2 motivasi Cikgu Aisy, moga tua nanti, bini Shashal pulak temankan I....... hehehe..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...