Monday, September 16, 2013

Dating kat Tasik Y

Dah kebuntuan idea dah tak tau nak pegi mana kat BP ni, kitorang pegi Tasik Y je mlm tadi......... sebab terbayang2kan rojak petis dan ABCnya yg sedap.
Tak pasti  Pantai Minyak Beku bukak ke malam2?.  





"I-CITY Batu Pahat".  -  ni area2 fountain.

Pagi tadi ingatkan nak cari pavlova kat Cupcake B'delicious (eh betul ke ejaan ni?), sebelah Carrefour.... tak bukak pulak.    Last2 ikut somi gi keja.   Kempunan nak mkn pavlova.... sapa nak belanja ai ni??.


Itu je la kot nak cerita.... keja2 semalam pun blom beres lagi.. tapi ada hati nak merayau ai ni.   Ok lah, nak sambung keja plak.




10 comments:

  1. Apalah kerja yang nak disambung tu sam?

    Tengok rojak tu teringat tauhu bakar pulak....Dah lama saya tak makan tauhu bakar lepas pndh dr johor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Keja2 opis.... "boss" suruh siapkan, x siap2 lg..

      *I pun dah lama tak makan tahu bakar kat tepi Dataran Bandaraya, Aisy.

      Delete
  2. Batu Pahat pun ada lampu I-City yek..lama dah saya tak pegi BP..last masa kenduri arwah abah kawen kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZZ - Owh arwah abah kawen kat sini?.

      Hehehe... MM je yg memandai panggil tempat ni "I-CITY", actually org2 kat sini lebih mengenalinya sbg Fountain...ada juga yg panggil sbg Dataran BP.

      Delete
  3. pernah sekali berada di sana pd waktu malam..tahun 2005..ada expo apa ntah. masa tu husband keja kat tongkang pecah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sangka... ramai pulak teman2 blogger I yg pernah ke sini ye. Famous jugak Tasik Y ni ghoper2nya. :D

      Delete
  4. Replies
    1. Korang kena gi sini lg Mei... mengembalikan kemanisan silam.

      Delete
  5. berliur pla tengok rojak tu..ABC tu lagi..aduh..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...