Friday, December 27, 2013

Australia Di Musim Panas

Assalamualaikum w.b.t..   and afternoon!


Alhamdulillah kitorang selamat sampai ke bumi kangaroo ni pada malam Christmas itu ari... Flight punya la dasyat bergegar2 mcm nak runtuh you all!!!
Ngeri tau............. paling dasyat dlm sejarah... (ceh3)
Alhamdulillah Allah masih memberikan peluang utk bernafas lagi..



 
Cuci mata jap dgn gambar bunga ros cekudud depan penginapan kitorang ni sebelum cerita pasal  turbelan yg dasyat tu...  Oh ya, skrg ni Aussie tgh musim panas.. pemandangan pun tak secantik masa musim bunga.
 

 
 

Ai ni bukan la "pemabuk yg tegar" sebenarnya.... tp gegaran aritu  mmg dasyat!!!.   Ramai jejaka2 hensem yg control2 macho  menahan kemabukan.   Pakcik2 Makcik2 yg entah siapa nama pun kedengarannya beristighfar dan berselawat pjg  memecah keheningan pagi.. bimbang situasi bertambah buruk, takut terhempas gamaknya.  Hehehe.... Mujur ler Allah memberikan ai kekuatan, duduk pulak di sebelah Qistina yg mmg jenis perkasa, sementelaah dah tertelan pil mabuk ni sebijik masa nak masuk balai berlepas itu ari... ( mkn pil ni 1/2 jam sebelum flight berlepas ye puan2).  Alhamdulillah atas izin-Nya.............  kita akan ngantuk2 pastu tertido, lupa segala kekalutan sekeliling.   Jd ai suggest kpd pemabuk2 tegar di luar sana, boleh la mencuba pil ni klu nak maintain cun semasa travel... (tp mintak dulu khidmat nasihat doctor anda.... jgn sebarang2 mkn).







Pasti you all pun dah rindukan ai kan?????.   Betul tak????. !!!! :D.... Ok post pix ni sekeping...........    Psstt.....bila travel2 mcm ni kecintaan dah beralih arah pada tudung bawal Aidijuma pulak sbb senang nk packing, boleh lipat sekecil2nya. 


*Just my personal opinion...

6 comments:

  1. wewit...selamat bercuti MM di bumi kanggaroo..take care semua ya...
    wahh..cantik manis MM...seperti belum berpunya..kekekekeke..

    ReplyDelete
  2. Bestnya MM dah sampai situ...saya tengah kira bajet nak pegi tahun depan..he he...

    ReplyDelete
  3. Salam kenal dari Che Mid.. nice pix sis..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, kalian selamat sampai semuanya. Semoga Allah sentiasa melindungi kalian

    ReplyDelete
  5. Gitu le keadaannya naik kapal terobang..nyawa hujung tandok je...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...