Sunday, December 1, 2013

Selagi bernama dunia

Assalamualaikum puan-puanss.....


Even our life doesn’t always look exactly like we want it to, try to be happy.  Try to be happy with no reason like a baby....  "ba ba chak!!".   :D.    

There will be times when it seems like everything that could possibly go wrong is going wrong. And you might feel like you will be stuck in this rut forever.... but.... you won’t. Yes, trust me... you won't.   Allah itu Maha Penyayang, Maha Adil lagi Bijaksana.  Yg baik dibalas baik, yg jahat dah tentu la dpt pembalasannya.  


Sure the sun stops shining sometimes, and you may get a huge thunderstorm or two, but eventually the sun will come out to shine.   Sometimes it’s just a matter of us staying as positive as possible in order to make it to see the sunshine break through the clouds again.

Gitu ler hidup ini puan2.... selagi bernama dunia.  Ai pun nak dikirakan.. tak berapa la happy sgt sejak semalam sbb mak mentua ai demam...   Of coz le aura2 ketidakhappian MIL menjangkit kat ai sbb ai takde gang nak bercakap2 (bak kata MIL hilang kwn gaduh)... kah kah kah... 

Pastu pagi ni dlm pada beliau tak happy2 tu... ai paksa utk sama2 happy ngan ai sbb  ai dpt berita happy ni........ Ya Allah bestnyaa!!.  Syukur alhamdulillah. 



Eh bukan gambo ni... ni cerita semalam...




Pagi ni... tanpa disangka2 ai menang satu pertandingan Share and Win kat FB... dan inilah hadiahnya...(ada byk gambo tudung FNJ admin tu  PM utk ai pilih, lawo2 semuanya.... kelabu mata hitamku nak pilih... ada biru, hijau, hitam dan mcm2 lg... MIL kata pilih je yg pink sbb itu je yg sesuai ngan kulit ai, ai pun pilih la yg ni... lawo kan?.  Syukur alhamdulilah.. 




Karang org tu dah pos... baru ai buat entry penghargaan.  



*entry ni ditujukan khas utk yg tgh berdukalara.... especially Datin Z... baca tau!

8 comments:

  1. Wah..tahniah dapat hadiah lawa tu.. pandai pilih warna pink ni..
    Apa yang dishare sampai menang tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Aisy... alhamdulillah... tak sia2
      I share status satu page FB, Butik FNJ itu ari..

      Delete
  2. Assalamualaikum..sy tertarik artikel tentang aura tu.....miss mirror ade fesbuk or whatsapp?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Z Pari - Waalaikumusalam.... Tq.
      Artikel lama ttg aura tu?. Alamak!. Malunyaa saya, saya bukan pakar dlm bidang aura... just try and error je Z Pari... haha..

      Delete
  3. wahh..tahniah MM, sangat cantekk hokeyy tudung pareedah fink tuuu...
    makin jelita la nanti...kekkekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Linda..... alhamdulillah Allah turunkan rezeki.

      Delete
  4. pinggan tu sama ngan pinggan saya..kita sama taste...eh komen takde kena mengena hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sara - Oh sama ke?. Maksudnya taste u sama ngan my MIL..
      (gambo ni berlokasikan dapur ibu mertua ai sebenarnya.... dan itulah antara koleksi pinggan mangkuk beliau).

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...