Sunday, February 16, 2014

Tudung RM5

Kecantikan dalaman merupakan sesuatu yg lebih penting kerana melibatkan kesihatan dan kerohanian seseorang itu yg mana ianya dpt memancarkan aura cahaya di wajah seseorang secara semulajadi. Kecantikan luaran hanya bersifat sementara sebab ianya boleh ditutupi dgn alat2 kosmetik, mahupun kaedah moden spt plastic surgery dsbnya, namun badan yg kurang sihat tetap gagal mengkaburi apa yg cuba dilitupi.   

Kecantikan dalaman berkait rapat dgn pemakanan dan ketenangan hati.




Jaga pemakanan anda.. 




Ini bukan entry berbayar, tapi sukalah Makcik mencadangkan kepada anda2 yg telah meningkat usia, yg TAKUT LEMAK,  boleh la bertukar kpd majerin brand NATUREL ni sbb ianya majerin lembut (kalau kita makan, kita akan jadi lemah lembut, kulit pun lembut.. haha.. - t.i.p.u).  Tak ler, tapi majerin ni sesuai utk org2 yg berdiet.

Begitu juga, jika kita memasak, jgn suka recycle2 minyak sampai hitam legam minyak tu kita perap dan perap!! oh no!!. Memang SAMBAL JELANTAH itu sedap.. tp jgn la makan selalu ye!



                       






Tudung ni hanya RM5.00 shj.  Ko ado??.  Paling2 RM50 kau beli kan?.  Makcik beli masa gi "angkasa lepas" itu ari, kesian org tu merintih2 kat tepi meja masa Makcik makan, Makcik pun beli ler.  Ok kita lupakan kisah "angkasa lepas"... hanya minta anda bayangkan jika tudung yg murah ni dipakai oleh Lady Diana yg cantik dan suka tersenyum semasa hayatnya itu .. pasti lebih kelaz kan berbanding kalau Makcik yg pakai?.   Begitulah peri pentingnya kecantikan dalaman berbanding segala perhiasan luaran.  Murah atau mahal bukan persoalan.  


Maka, pilihan adalah di tangan anda.. kecantikan mana yg anda mahukan?.   







10 comments:

  1. Lawa tudung tu...dah cuci ke? Turun warna tak? Kalau tak ..mmg berbaloi.

    ReplyDelete
  2. tak reti pakai shawl...rasa tercekik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bukan shawl sayangggg..... tudung ni 4 segi mcm bawal.

      Delete
  3. udah si pemakainya cantik, ayu jer, orang tak taupun tudung tu cuma bernilai RM5..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unless kalau org tu pakai tak tanggalkan tag price.... hahaha...

      Delete
  4. tudung paling mahal rm10 paling murah rm5..yg mahal2 tak suka beli dan tgok..nak tutup kepala ustaz kata guna tong pun boleh janji tutup katanya..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tong??. Haha...
      Cayalah K.Nor... saya ni dah jarang terjumpa org jual tudung semurah RM5 kat JB ni. Tu yg jakon sikit ni.. hehe..

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...