Wednesday, April 30, 2014

Kuasa Blogger Mempengaruhi Hidup

Rumah adalah gudang pahala bagi seorang isteri... manfaatkan walau sekadar menggoreng semangkuk cengkodox di kala hujan!!!.    Hari tu terbaca kat belog Mama Miraki  (thanks Mama),  tros  terinspirasi untuk membuatnya di keesokan hari.


Pastu terbaca plak KNor pun ada buat...  so, keesokan harinya aku  buat sekali lagi (see... betapa mudahnya blogger2 mempengaruhi hidupku)...tapi takde la bubuh udang macam KNor buat... sbb tak de stok udang.  So, dgn jakonnya diumumkan bahawa inilah kali kedua Sam telah membuat cengkodox jagung!.   Resepi?.   Mcm cengkodox biasa.. ada onion garlic apa semua then tambah jagung dlm tin.   Sedap tau!.  Ibaratnya macam Magelek India tapi versi jagung.











2 bungkus plastik aku suruh bebudak bwk gi sekolah.. Tapi itu kisah semalam.......

3 comments:

  1. tersedak knor...heheh

    .tak ada udang pun tak apa..janji fresh dr kuali..goreng sediri tak perlu nak beli2..pahala pun dapat..

    ReplyDelete
  2. Biasa kat rumah ni kodox masin je...taruk apapun ni semua kopek buang...

    ReplyDelete
  3. P/s hari ni rabu ye cik adik..esok khamis, hari buruh ye...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...