Saturday, June 7, 2014

Terkubur Niat Nak Berdress Di Pagi Raya

Masihkah puan2 ingat baju pertama yg suami belikan?
Jgn terkejut kerana aku masih menyimpannya
walau usia baju ni lebih tua dari Ain..
Tak pasti la masih ada dlm gerobok lagi atau 
sebaliknya... (takut2 dah dilarikan lipas)
tapi yg penting aku dah snap gambo tu ari
sbg kenang2an utk tatapan anak cucu.. (gigih 
nenek kamu ni... :P )



Arakian... biar cucu aku tahu...

"Ini la baju pertama Atok kamu (IRP) belikan 
untuk Nenek kamu ni...
(maksud Nenek... baju basahan, kalau baju jenjalan
of coz ler yg ada dlm dulang hantaran tu adalah baju pertama
yg somi belikan utk kita, betul tak?)

Syahdunya... sob sob sob... T __ T
(syahdu ler... sbb time beli tu somi aku gaji masih ciput..
kemelesetan ekonomi melanda negara masa tu..
ko bayangkan.... maunya tak syahdu bini dia ni bila terkenang 
semula..) ... sob sob sob..  




Ok ok.. lupakan hal tu... skrg dah milinium..
17tahun sudah berlalu..






Sebenarnya..... aku nak cerita pasal dress atas  ni 
sebagai "watak utama" entry ini..
tetiba terinterframe plak baju buruk 
atas tu sbg "pelakon tambahan"..
tak pepasal.. terSOB SOB SOB di malam2 buta..
terkenang nostalgia silam..


Ni ler dress lycra yg aku cerita tu..
(eh aku bukan crita ngan korang, aku cuma crita dgn blogger
Mila je)..
Aku beli baju ni on9, 
Bila sampai ke tangan aku..
Aku rasa mcm terbesar plak la baju ni
bahu mcm terjatuh sikit..


So, aku hantar la oter tu ari.. 
tapi bukan semakin membahagiakan..
sebaliknya lengan dia makin sempit plak..
Tapi tak la seksi... cuma rasa tak best sgt..
kalau ku bagi kat Ain pun... mesti lagi tak sesuai utk dia
sbb dia lebih gemuk dari aku eh silap... maksud aku... 
Mama dia lebih kurus dari dia.. 
takut dia pakai terseksi plak..


Jadi.. dah alang2 aku dah nyampah dgn baju ni..
esok aku pakai je la buat jenjalan (biar cepat rosak..
dpd terbazir...haha)
so, ini bermakna...
kukuburkan je la niat nak berdress di pagi raya..
sbb takut tak selesa plak aku bermarhaban 
dgn lengan yg tak berapa seronok dipakai..
kang baik2 aku bermuka manis..
termasam plak..


  










4 comments:

  1. Hehe..tempah je kak mirror...copy paste gambo online. .suh tailor buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nevermind my dear...
      I dah jumpa tadi (jumpa je.... blom beli lg) satu dress yg cantik kat Uda, kain chiffon lagi!.

      Delete
  2. Alahai.. sam ni, bukan jenis bwli awal..menjelang raya entah berapa helai lagi dress yang akan terbeli..kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..... Tapi dress ni mmg tak selesa dipakai, sbb tu nak beli lain.

      *moral of the story... tak mo beli dress LYCRA lagi.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...