Friday, June 6, 2014

Kondo Berdekatan THE CURVE dan IKEA KL untuk Disewa

Tajuk tu untuk masa depan, 
bukan utk sekarang!!.


Assalamualaikum..
Hai.. Salam Jumaat..
Teman2 blogger yg dikasihi
Ingat tak kawan aku Wak Karjo (bukan nama sebenar)
yg aku cerita semalam?.
Yang tak hengsem...yg dlm kemusykilan utk membuat 
pembelian rumah semalam?.


Ha... yg tu la, jejaka tu!!.
Beliau mengucapkan terima 
kasih pada kalian.. sebab
telah sudi meleraikan kekusutannya..


Meski hanya 1 komen yg kuperolehi 
hasil tinjauan di blog... (Thanks KNOR..)
yg lain2 mungkin agak busy.. 
(Sudah kukata... ngeblog jgn di hari minggu.. trafik 
kurang mengancam)
Namun.. tinjauan di FB tetap memberangsangkan..
thanks kepada teman2 yg mengINBOX..
malah dari pakar perumahan lagi!.


Anyway...
Punyalah degilnya Wak Karjo ni you all!!.
Tetap jugak nak beli Studio Apartment tu..
meski dari komen2 yg kuperolehi..
area tu agak MAHAL!!.
Mat Saleh je suka duduk situ!.
(Wah! Kelazzz kau Karjo!).


Tak pe la... 
biarkan dia dgn  kedegilan dan kepositifan 
mindanya itu!!.
Sama2 la kita doakan moga Wak Karjo
berjaya dalam misinya.. 





One day kalau rumah tu dah siap..
sapa2 nak sewa... roger2 la beliau ye..
(nanti aku update nombor tu kat sini).
Fully furnished!!.  
Memang cantik aku tengok gambonya tu!.
Tapi ni beliau baru berangan... 
habuk pun tarak..
jgn ler korang contact sekarang pulak!.




p/s :    Ini yg dikatakan orang sebagai "burung terbang dipipiskan lada"..
burung tu blom ditembak lagi, orang kat dapur dah hiris2 lada nak buat masak lemak cili api..   :D


6 comments:

  1. Burung terbang dipipiskan lada?? perumpamaan apa tu sam? Nk belajar maknanya ... hihi..

    saya baca, tapi tak ada pengalaman bab hartanah jadi taklah komen entry berbaur jutawang tu semalam. Kalau banyak sangat duit, suruhla Wak tu beli rumah kawasan Putra Harmoni, Putra Height, tadi saya tengok ada iklan bank lelong, satu banglow 15,000 sq, 7 juta.. OMG.. rumah ke apa tu... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy..
      *Perumpamaan dlm kamus Melayu - yg bermaksud.. benda tu blom siap lagi (baru dlm angan2), tapi dah sibuk2 nak sewakan, ibaratnya mcm org tgh memburu burung, burung tu masih terbang kat langit lg..tp dah sibuk2 menumbuk rempah (pipiskan lada) utk memasak burung tu.

      *Ok nt ai ckp ngan Wak yr suggestion tu. Tq Aisy.

      Delete
  2. heheh....tajuk tuk masa depan yer...;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.... ha'ah Aty, biar "mesra SEO" orang kata...kena buat entry awal2.

      Delete
  3. Dkt2 rmh knor pun ada kondo dlm stil pembinaan...kondo urban..nth apa th.

    apa salahnya klu poket wak tu pnuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la penuh ke tak poket Wak, tapi tetap berkeras nak beli jugak beliau ni Knor.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...