Wednesday, October 15, 2014

Aaaaaaaaaaaaaaahhh

Cuba anda buat status fb sebagaimana tajuk di atas, kalau dpt lebih dari 50 likes... itu menandakan anda memang dilahirkan sbg FB'an.  Maka anda boleh la berjualan kat sana.

*retis2 buat status "uhuk2 batuk" pun dpt jutaan like tau!


Tapi... kalau sebaliknya. Cuba ikhtiar plak cara lain. Instagram dikatakan menduduki tangga teratas pilihan pengguna skg ni.  Maka berpusu2 peniaga on9 beralih cinta pd insta.





Tu ler.. ai nk tanya.. media sosial mana yg menjadi pilihan utama korang utk bermuamalah?.  Kalau ai... mmg fb sbb gambo bleh zoom.  Bagaimanapun semua terpulang pd citarasa dan tahap kelajuan internet masing2 kan..


P/S.. ni ai buat entry bertajuk " Ahhhhhhhhhh!!" ni pun ada makna.  Nak test market ada visitor ke takde visitor... kot merundum. Itu petanda.. ai mmg bukan dilahirkan sbg blogger.. kena tukar kerjaya lain plak... noreh getah. Berjualan Corelle di ladang getah.







4 comments:

  1. semua org mmg suka yg merapukn...
    retis cerai, gduh, tgkp bsh... yg aib2lh suka sgt..
    politik pun gitu... kutuk sana, kutuk sini, dengki jgn ktalh kn...tweeter, instr tu tk adalh... tk buat kerja kng jwabnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. K.nor - Tp klu mereka xde gossip.. dan status cuma tulis "Ahhhhh" pun masih dpt jutaan like... itu petanda yg mereka mmg retis favourite.

      Delete
  2. Hany suka fb n blog. Blog sebab boleh taip banyak2 lagi suka.hehe fb tu mmg la sbb ramai kawan2 kt fb.kalau xde kwn2 lama skolah dulu rasanya jarang jugak online fb ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hany - betul tu... blog bleh tulis pjg2, bleh comment pjg2. Lg pun kita dah lama dlm dunia blogging.. dah byk kenangan pahit manis terlakar di dlmnya.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...