Thursday, November 20, 2014

Cinta Monyet Benar-Benar Monyet

Entry ni ditujukan khas utk jejaka2 dan gadis2 yg telah meluah kesedihan mereka dlm entry Kak Mirror yg lalu.   Lama dah entry tu... tapi menjadi pilihan pembaca.



Assalamualaikum w.b.t and morning adik2.

Kak Mirror sebenarnya dibelenggu rasa bersalah setiap kali ingin mengemukakan pendapat atas luahan kesedihan adik2 ditinggalkan kekasih. Kdg2 mcm nak stress pun ada.. (cemana ni?.  nak membantu masalah orang, tapi diri sendiri plak yg stress?.  Kih kih kih....... kau Sam). 


Bukan apa...  Takut you all terasa hati dan tak dpt menerima apa yg Kak Mirror bebelkan.  Tapi kebenaran tetap kebenaran.  Kita menerima kebenaran walau dari org yg kita benci dan menolak kebathilan walau dari org yg kita paling sayang. Kerana tujuan kita adalah redha Allah.


Tiada kena mengena dgn entry - hari ni last day of school si budak Shashal dan Qistina



Hasil kajian selama berpuluh tahun, kini Kak Mirror berani  membuat rumusan.  Cinta Monyet ni.. 30% je berjaya Dik... selebihnya kelukaan.   Meh sini dengar apa yg sebenarnya berlaku.


Kak Mirror join beberapa wassap group  bekas2 pelajar (yg pernah Kak Mirror bersekolah).  Bila muncul topik2 pengimbauan kenangan silam... maka banyak ler kenangan2 silam terbongkar.  Dari mula tak tau selama berpuluh tahun... baru ni la terpecah segala rahsia, apa taknya memasing dah dewasa dan mengganggap... 

"Oh takde apa kot kalau aku nak cakap, sbb dia pun dah kawin".  









Maka bercerita la mereka di ruang terbuka itu...   si polan rupanya pernah suka si polin, si polin rupanya meroyan tak dpt si pulun.  Si Pulun rupa2nya curang dgn si pilin.    After 28 years..  baru tau.  Dulu2 tak nak cerita.  Kalau dari dulu tau kan senang.  Nak marah pun dah tak guna sebab benda tu dah berlalu, cuma  rasa tertipu, penat  si polin membuang masa bercinta.. angau siang malam, tulis surat mendayu2 pada si pulun, jejaka idaman.. habis duit stem puluh2 ringgit mintak duit mak ayah.. konon bersumpah setia.  Rupa2nya.. Si Pulun (yg nampak beriman itu) pernah terngorat teman karib si Polin, Si Pilin yg cakap.. siap tulis2 surat cinta lagi.   Teman karib you know... teman karib.. bukan orang lain.   Parah tak??.


*nama2 hanyalah sekadar rekaan semata


Itu hanya sebahagian cerita... byk lagi telenovela2 yg terbongkar dari pelbagai hero dan heroin yg tak mampu Kak Mirror nak tuliskan kesemuanya kat sini. Jadi,  itulah kesimpulan yg dapat Kak Mirror rumuskan... cinta monyet sebenarnya benar2 monyet.   Dah macam keluarga 69 cinta P.Ramlee pun ada kengkadang.  Haha..   Jgn maree Dik.   


Memang ada yg tulus suci... tapi amat sedikit bilangannya ye adik2.  Meh la belajar dari insan berpengalaman macam kami ni.   Tak usah la nak tensen sgt bila terluka.  Fokus pada pelajaran kerana itu yg lebih penting.



P/S :  yg rasa pernah tertipu tu... jgn terus bersedih, sila claim duit stem/top up dan sebagainya yg pernah terbazir selama ini...   Kih kih kih.























4 comments:


  1. hahaaa... lawak jugak bila baca, realitinya memang terjadi pon ...

    ReplyDelete
  2. Hahaha tapi betol mm,hany br ni join group wassap skolah. Huiii polan polin pilin duk brcerita yg ni minat ni yg tu minat dia.hisshhh mengarut.terus left group tu...senak i baca...kakaka

    ReplyDelete
  3. ha ah buang masa dan dosa..
    bel dulu dik oi..tak yah gatai2

    ReplyDelete
  4. Kawan suami saya...becinta dari form 1...hinggalah berkahwin..tp langit tak selalu cerah...sang suami pergi dijemput Ilahi...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...