Friday, November 14, 2014

Misteri Wajah Seiras

Pelik tetapi benar..

1). Kwn ai somi dia curang atas alasan gadis itu seiras wajahnya.

2). Kwn ai  yg lain mendakwa..

"Aku happy keja kat situ Sam.. sbb ada kakak tu seiras muka kau.. hilang rindu aku pd kau Sam".

Anda pernah?

Ai pernah menghadapi situasi sebegini.   Datin Z ada iras2 sikit best fren ai masa sekolah menengah.. sbb tu la..  first impression je terus rasa ada chemistry berkwn dgnnya.



3).  Isteri kawan ai seiras wajah bekas teman wanitanya.

4).   Ada mendakwa.. dari kalangan ipar duai anda.. ada kemungkinan antara mereka yg memiliki wajah seiras anda.

5).  Kawan ai pernah dibenci oleh sorang "makcik" ni sbb muka dia seiras gadis  yg merampas sominya. 


Ahhhhh!!!. Sungguh misteri dan unik la keseirasan wajah ni memain peranan dlm pergaulan manusia.

Sekian.  Niteeeee and happy weekend.





8 comments:

  1. pnh jmpa muka yg seiras dgn ex bf,huhu

    ReplyDelete
  2. Haha.. setakat ni kalau pergi kursus ke sekolah lain, ada beberapa kali yang saya ditegur muka seiras dengan kawan rakan sekursus tu.. kelakar juga. Ada yang bertanya asal kedah, atau sabah yang paling kelakar saya rasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya.. lain kali Aisy suruh dorang bg bukti bergambar.

      Delete
  3. Tulah...saya pun baru terjumpa dengan orang seiras saya..namanya mcam lofa lofa sikit...neelofa kot...

    ReplyDelete
  4. Kazen hany seiras wajah hany. Mcm kembar. Kalau ke mana mana mesti org igt kembar. Tapiii sebenarnya hubungan kitorg kazen angkat je sbb mak hany dgn mak dia adik beradik angkat je. So tak der pertalian darah pun. Tapi wajah kitorg memang seiras.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...