Tuesday, July 21, 2015

Kisah Raya Pertama Di Perth

Tetiba diserang kemalasan nak update belog.
Tapi kalau tak update, nak "ku buang" ke mana pulak pix2 yang dah
tersnap banyak2 dlm hp ni?.   SD dah full dah..



Nak cerita pasal raya pertama itu ari..
Kalau kat Perth ni, tiap tahun muslimin muslimat dari pelbagai kaum dan
warna kulit berkumpul kat Kingspark...
tapi taun ni tak lagi..  (mungkin sebab winter kot)  jadi dorang tukar lokasi
ke tempat lain yang berbumbung.




Sian ai tengok ada Makcik2 tua  naik bas turun ke sana...
sampai sana lenggang .. takde apa sangat... melainkan kicauan unggas..
Nex time tanya Kak Mirror ye Makcik...  hihi...



Lepas balik dari Kingspark yang sunyi sepi itu...
kami pun  beraya pulak ke Malaysia Hall.











Terima kasih Malaysia Hall  menyajikan semuanya ini..
terubat rindu kampung halaman bila berkumpul dengan masyarakat Melayu di
bangunan yg letaknya di tengah2 bandar Perth ini.



Secara keseluruhannya...   happy menyambut raya kat sini.
Alhamdulillah...  Allah masih hadiahkan keriangan itu.



Next   :     Beraya di Southern River...







No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...