Tuesday, January 5, 2016

Mata Baru Di Tahun Baru

Rata2 kos cek mata dgn optometrist 70 dollar kat Aussie ni.  Blom kos spek itself... nak tinted, nak brand etc.

Pendek kata.. kalau nak kurangkan kos maintenance diri.. jagailah mata anda sedari dlm kandungan.  Kekeke..






Aku tgh addicted dgn jeruk gherkin skg ni.  Nak2 tgh musim panas ni..  Semenjak kejadian itu (kejadian terbeli daa).. sejak tu.. carrot pun menjadi mangsa kuhanyutkan ke dalam saki baki cairannya... emmm ternyata memang sedap!.  Tak pasal2 aku pandai makan carrot akhirnya.   Uoll kalau nak ilangkan rabun tp tak suka carrot .. boleh la gunapakai idea ai ni... pastikan tak rendam dlm jeruk tu lama sgt .. nt masam sgt .. tak baik plk utk otak .. nak ilang rabun .. ilang plak kecerdasan otak... hahaha... nauzubillahiminzalik.

p/s :  Hari ni terpaksa bawak 4 org imej consultant semata2 "si diva" ni nak pilih cermin mata baru.  Spek lama dah patah.




2 comments:

  1. yan padah suka makan karot masak sup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau carrot soup ke tomyam ke.. saya pun pandai mkn.. Yan. Yg mentah je terkulat2 nk abiskan.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...