Saturday, April 2, 2016

Make Up For Graduation

Alhamdulillah... konvo kali ni telah ditemani insan bernama suami.  Ia sangat bermakna. Tq hubby... walau datang lambat dan tak dapat menyelamatkan insiden memalukan...(kasutku terputus tali di tgh jalan Dik Non)!!.  OMG!!. Call IRP utk bawakkan kasut lain (sebab guest kena dtg lambat sikit, so Irp masih kat rumah lagi).. unfortunately.. beliau datang 25 minutes too late. Hmmmmm... Terpaksa ler ai jalan catwalk atas stage utk menutupi kekurangan.  Padan muka kau Sam.


Moral of de story gurlzz... kalau nak konvo... make sure jgn beli kasut murah mcm Ahkak.  Kasut tu ai beli 10 dollar je... brand new padahal... corak2 leopard lagik!

Make up for graduation by Body Shop..  best buat dgn dia ni.. sebab akur tak cukur kening, tiada paksaan..


Takpe... gundah di kasut tak seteruk gundah di hati mcm kawan ai..  mak ayah tak dpt dtg meraikan sebab nun jauh kat Europe, suami plak blom ada lagi.

Menangis beliau teresak2 dlm teksi melayan kesedihan.. Ololo...sian.  Ai faham situasimu iteww adik manis.... because I've been through that.. when I was in her age, hati memang mudah tersentuh bab2 gitu, mujur ler arwah ayah wakilkan Kak Long pegi. I owe u a lot Kak Long & Abg Joe.. siann terpaksa menyewa hotel bagai kat Kuantan nun.  Sobssss... terharu. Dari kejauhan kudoakan moga keduanya sihat, pjg umur, kaya raya dan bahagia dunia akhirat. Aamiin.



Teman2 blogger kalau nak share kenangan pahit manis konvo... silakan kongsi di ruang komen.  Bleh kongsi apa saja... tentang make up, baju dll.... as long bukan ngumpat org.


P/s :  saja bubuh tajuk "make up for graduation"... sebab seminggu yg lepas google2... ciput je dpt.  









4 comments:

  1. Apa pun sweet moment masa graduation tak boleh dilupa hatta walau masa nak ambil scroll tu schroll nak terjatuh. Nasib baik cepat sambut. Tetap blushing sebab on the stage kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. Kak Zakie!.
      Tapi yg paling best sebab dpt reunion dgn kwn2 seangkatan kan?. Tang tu la yg paling dinanti2kan, berbual sampai ke pagi.

      Delete
  2. Wah.. dah grad ke? Lepas ni sambung belajar lagi ke macam mana tu? Seronoknya bila dah berjaya tu.. Tahniah sam.. yang sedikit kes tu sebagai pemanis ingatan di hari grad la ye. Ingat esk2 pasti tersenyum lebar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Aisy.
      Ha'ah.. hubby suruh ai sambung lagi nampaknya.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...