Sunday, June 19, 2016

Seluar Raya Dari Langit

Assalamualaikum & morning!!!

Aku saja jer menulis yg perit2 ke dalam belog supaya bila segalanya berlalu.. aku akan lebih menghargai kedamaian itu.  Secara peribadinya aku sebenarnya masih bleh handle pun. Allah kan ada beb.  Korang pun selalu ada memberikan kata semangat...  alhamdulillah. Tq my bloggers fren.

U know,  USB aku (pendrive) walau cenonet telah berjaya  membuat jiwaku merana sepurnama.  Ada ke patut.. sesuka je dia makan semua fail2 aku (yg aku bersengkang mata 3 hari 3 mlm menyiapkan assignment.)... sedikit pun tak bersisa. Habis semua hanyut dimakan dia. Gila tak gila?. Dah mcm2 cara yg aku google.. tp all failed. So.. redho je la utk buat semula start from zero.

Aku tau salah aku tak buat back up. Selalu aku post dkt email any important file..tetiba aritu bleh plak aku malas.

Sedih mmg sedih.... tp aku fikir yg manisnya je Dik Non.   Sengaja kot Allah nak suruh aku hafal semua point sampai hadam. Tak pun supaya english aku lebih berhabuk2 dasyatnya... kah kah kah.    Aamiin..


Ironinya..  terpaksa la kutinggalkan keseronokkan dunia buat sementara waktu.  Suami dgn ank2 nyoping raya pun terpaksa tinggalkan aku bahana keja2 aku yg begitu bergunung2.

"Study ler... kitorang tgh shopping ni... ada sale".  Ayat IRP sengaja menabur bara.  Pastu upload pix lokasi kejadian.😤😤😤


"Ha'ah Ma... td Ain byk beli baju.. sbb murah2".  Ain pun kawtim dgn abh dia. Dua beranak tu memang.

"Ada tak untuk mama?.".

Geleng2...




Pastu mlm2... ada budak ketuk pintu bilik.

"Ma ambik la yg ni... Ain tak muat.."



Hmm tu la..  kalau dah rezeki mama.. tak ke mana.  Dpt pun free seluar cotton on.



"Kalau tak nak belajar, rasailah peritnya kebodohan"  - wassap penutup dari hubby penamat kegundahan hati.

2 comments:

  1. Lor. Kecil mamanya, sampaikam boleh pakai seluar si anak .. maintain slim..

    Cukup bermakna ayat suami Sam tu. Orang sekarang ramai yg jenis nk mudah aje. Xnk susah langsung.. ai..duniooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - kata2 hubby yg asal usulnya dari Imam Syafie tu memang ada "roh" tersendiri. Bila ingat tu je.. tros semangat berkobar2.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...