Wednesday, June 15, 2016

Selagi Tak Rasa... Selagi Tu Tak Tau..

Senior2 aku pernah cakap...

"Semester ni suuuusah sgt Samm... ni pun saya rasa nak berhenti je".

Semester yg disebutkan pun berlalu.. dan giliran aku pula melaluinya..  hati bermonolog..

"Mende yg susahnya?. Biasa je.." Cehh.. berlagak la tu kan?. 😈😈😈😈😈.

Hari berganti hari... ramadhan pun menjelang...  1 demi 1 assignment dilonggokkan ke bahu, 1 abis.. dilonggok lagi 1...  2 blom abis ditambah lagi 1.   Pastu tambah lagi... lagi... dan lagi... pastu present lagi!!..  Maka... tetiba bertukar jadi gunung!!. 🏀🏒
OMG!!.😒😒😰😰😰


Keinsafan pun menjelma...

"Ohh.... agaknya ni yg senior2 aku cakap susah tu?".  Bisikku sendirian sambil menunggu IRP dan anak2 menjemput kepulanganku untuk iftar bersama.





Actually... Yg menjadikan sesuatu tu susah sebenarnya bukan apa... pengurusan masa!.  Terkejarkan deadline.   Maklum ler... dah beranak pinak ni kannn....   huhu.  Nak masak lagi..   Nak memenuhi undangan lagi.  Mcm2 godaan yg melambai2...


Member aku lagi ler.... anak masih baby lg... tiap kali ngadap assignment... air mata berjejeran.  Bukan si anak je nangis... dgn emak2 sekali.  Sian plak Mak mendengarnya.   Sobssss...   


Maka itulah... silalah maafi kiranya Kak Mirror tak sempat reply email utk beberapa minggu kebelakangan ni.


Harap2 seminggu lagi.. semuanya ni beress.  Aku nak beraya dgn gembira ni... pls... pls.. pls..  dan begitu jua doaku buat anak2... especially si Ain (sbb Ain tgh exam).  Aamiin...





6 comments:

  1. Terkejar-kejar dgn schedule yg bagaikan tak tercapai deadline itu yg boleh nangis dibuatnya Sam..

    Harap raya boleh senyum riang-ria:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin... K.Zakie.
      Begitulah hendaknya.
      Tak mo la kan tgh raya2 asik teringat assignment plak. :)

      Delete
  2. Gud luck akak....setel ni boke la beraya dgn seronoknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nini...
      Setel ni.. bleh la Kak Mirror shopping raya dgn ceria. πŸ‘πŸ‘πŸ‘

      Delete
  3. u can do it sis!! hihi sama mcm cousin sara la...nangis2 nak siapkan keja..baby lagi..sampai kena panggil mak datang tolong jaga baby hihihi blan 9 dah boleh balik dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Sara.. inshaallah I can do it kannn.
      Oh siannya causin Sara.. nasib baik tinggal 3 bln lg.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...