Saturday, July 2, 2016

Pilihan2 Iftar Di Australia

Assalamualaikum...

Kalau ikut mesjid sini... kami kat sini raya hari Selasa.  Solat raya pukul 8.00 pagi.

Bermakna.. banyak space kat hp diperlukan... sebab raya dah dekat kan, nak selfie welfie dgn kuih muih, dgn baju raya, dgn pokok2.  So... terpaksa la  ai "buang" banyak pix kat belog arini.


Ok..  kalau rasa nak bertukar ke citarasa Lubnan.  Ni ada satu restoran sedap... Little Lebanese Restaurant.. (lokasi karang ai update.. ni tgh busy).





Ai jarang suka baklava (sbb manisssss)... tp yg bulat tu sedap pulak. Yg kotak tu ai kureng.



Siakap bungkus.



Masa dtg tu dah dekat2 nak berbuka (apa taknya.. busy.. time tu ai ada kelas).. so lambat sikit ler makanan sampai.





Yg bawah ni plak.. Iftar di De Nyonya kat Victoria Park.
Tak byk plak ai snap pix utk restoran ni..
Tp mmg ai recommend sebab menu2 dia ala2 Msian. Ayam kicap dia 90% mcm Arwah Ayah ai masak (berempah2). Sedap.
Tomyam pun sedap.




Ok lah... Selamat hari raya Maaf Zahir Batin buat semua.  



1 comment:

  1. Selamat hari raya di perantauan Sam...

    Kalau rindu masakan Malaysia ada restoran yg menyediakannya..
    Kira ok lah tu Sam..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...