Sunday, September 25, 2016

Subtle

Terkadang sesorang itu tak suka sesorang yang lain tanpa alasan pun.   Mungkin ada alasan tertentu.. tapi mereka tak tahu bagaimana untuk menterjemahkan.  This is subtle!.   Kalau dah benci.. segala yg dilihat dianggap annoying!

Kadang kata2nya sekadar gurauan.. tapi gurauannya mudah disalah tafsir oleh sesuatu kelompok hariannya (media sosial)... Tersinggung tak semena2..
sementara ada sesetengah yg lain bergurau berlebih2an... masih dianggap sweet pula..

pix credit to google


Simpati juga dgn mereka yg dibenci tanpa alasan...   (mungkin kena dekatkan diri pada Illahi lebih sikit.. supaya aura2 hitam keluar dari badan dia)...  dan nasihat Kak Mirror utk golongan sebegini ialah...  "berhentilah untuk mengepos apa2 di media sosial utk jangka masa tertentu andai itu yg membuat orang lain makin meluat".

Kenyataan Kak Mirror ni macam tak fair kan?.  Org lain yg meluat, org lain pulak yg kena berkorban.

But... This is for the sake of your image!.  Percayalah.. kau tak akan rugi apa pun andai menghilang buat sementara waktu.  Ibarat seekor kepompong... dan nanti kau akan lahir sbg dirimu yg baru.. seekor rama2 yg cantik!.




2 comments:

  1. betul lah kak... tapi.. kalau macam tak perasan tu..tak tau pon orang tak suka.. nak buat acaner.. yer lah..since kite ni blogger kan.. menulis tu tak pikir hapa sangat pon kekadang.. lepas tu.. yang baca ramai..kite tak kenal dan tak tau pon orang suka ker idak.. hurrrmm... tapi yer lah... kene dekat kan diri lagi ni.. supaya akhlak diperbaiki kan.. kalau ada saya jugak akak rasa anooying kat penulisan saya.. mohon bagitau slow2 kat saya yer kak.. ;) [saya series ni] kalau takde orang bagitau.. mana lah kite nak tau kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. πŸ˜ƒπŸ˜ƒ.. buat setakat ni Akak tak de masalah dgn penulisan Aty. (serious ni). Teruskan penulisan anda tanpa rasa bersalah.

      Klu blog.. tak berapa stress sgt kot Aty sama ada org suka atau tak.. yg jd isu ni media sosial yg lain bila mana ia melibatkan teman2 akrab etc.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...