Monday, April 3, 2017

Baju Raya 2017 - simple sesuai usia. Wah!. Gitu!

Fesyen raya 2017.
Hahaha....  kemahen la makcik ni, ramadhan pun blom muncul lagi. Tetiba cerita pasal baju raya.

Btw, sapa2 yg blom abis qada posa.. sila laksanakannya sebelum berlakunya penyesalan sebab ramadhan dah boleh dihitung dgn jari (tapi campur jari seisi keluarga.. termasuk kucing).

Beberapa bulan lepas.. ai antar beberapa pasang kain pada tailor.  Jgn terkejut!.  Semua kaler malap2...  sesuai usia. Haha..




Tailor ai wassap aritu... beliau kata baju2 yg ai tempah dah separuh siap.. ni antaranya.





Ai suka simple2 je skg.  Cotton2!.  Ianya lebih selalu dipakai (walau di Aussie)  berbanding yg lip lap hanya untuk acara2 formal atau kenduri kendara je.   Malah memakainya dgn sport shoes pun bukan high heel.


Then taun lepas... adik ipar ai hadiahkan kain... ole2 bandung kalau tak silap.  Sayang pulak kalau sekadar buat basahan sbg "kain batik"  so... ai buat la pattern kat bawah ni.



Bagaimana pun.... nama je mungkin "baju raya".. kot2 sebelum raya kita dah pakai. Hihi..


4 comments:

  1. Wah bestnya baju raya dah siap tu MM..
    CH kain pun tak beli lagi ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. CH - Takpe.. kat Msia byk pilihan baju raya. Last minute beli pun sempat. Kami kat sini limited.

      Delete
  2. waaahh.. dah ada berhelai2 tu.. :) saya suka cotton...tapi sejenis orang malas gosok ni selalu elakkan cotton..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Aty.
      Berdasarkan pengalaman taun lepas, cotton made in Aussie ni mcm susah nak kronyok (tapi lepas kita iron la.. hihi).. sebab tu Kak Mirror berani nak pakai lg taun ni.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...