Monday, June 19, 2017

Seminggu menjelang Syawal

Sian bila baca kisah2 orang yg tak mampu beli baju raya untuk anak isteri.  Sobzzz. Kalau kat sini... time2 Krismas dorang berpusu2 ke kedai prelove.  Banyak baju2 yg masih cantik2 dijual dari serendah 4 dollar.

Btw..  don't be sad k.   Kegembiraan sebenarnya hadiah dari Allah.   Objek2 yg kita beli untuk melengkapi raya tidak 100% membantu pun.  Mari baca  pengalaman ai yg hidup dah bersiri2 ni...

"Pernah takde baju raya pun (entah kenapa masa tu takde mood beli baju raya padahal dah makan gaji... baru putus cinta kot.. kekeke).... tapi Allah hamparkan keriangan2 lain yg melimpah2 di hari raya (such as.. dikunjungi sahabat2 handai.. secret2 admire.., dipinang orang, ditemukan jodoh pada hari raya tersebut.  Haha.."

dan...

"Pernah juga berbaju raya ratusan ringgit.. tapi....  sobsszzzzz.....    tidurku berbantalkan air mata,  berulam hati,  berketupat derita di pagi raya.  Lantaran terpilu sgt..  duduk mengurung je dlm bilik sensorang.  Huaaaa... sobsszzzz.  (Alhamdulillah tinggal kenangan.)"

So... kesimpulannya.  Ceria itu milik setiap insan.    Tahun ni pun persiapan kami ala kadar je.   Ai tak beli pun kasut baru.. mahupun handbag baru. ( Isteri mithali mmg cenggitu.  Ahakz.).   Tapi harap2 raya kami tetap akan ceria diwarnai oleh sahabat handai yg sangat menceriakan.




Hiasan artificial orchid kan memang tgh trend untuk deco2 masa kini.  Kat sini lebih kurang RM 54 setangkai.  Klu nak beli yg cecantik siap berpasu.. lebih kurang RM900.00.

Kat Ayer Hitam RM18 je kan uoll?.  Terbaca di blog Aty Fared.


Semalam ada bazaar pre raya di Wellington.  Alhamdulillah dpt la ku merasa florentine yg dah berabad dirindukan.



Mlm pulak kami ada jemputan iftar di rumah seorang sahabat.

Nota :

Sebenarnya apa yg mengujakan bukanlah hari pertama raya... tapi seminggu terakhir puasa.

6 comments:

  1. kite baru tahu akak takde kat malaysia.. huhu..

    lagi seminggu nak raya, tak settle lagi kite nie haa.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mirror byk juga tak settle lagi.. Ein.
      Buat2 pejam mata je ni.. hihi

      Delete
  2. setiap tahun pun ala kadar je, yang penting hari raya tu sendiri macam mana cara kita mengisinya kan.

    selamat hari Miss Mirror, maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama AA - agreed.
      Tq. SHRMZB juga utk Mama AA.

      Delete
  3. miss mirror tak balik ek tahun ni? selamat hari raya sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah alhamdulillah tak balik kami Sara. Hihi.
      T.kasih atas ucapan. U too!.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...