Thursday, February 15, 2018

Azmil Mustaffa

Assalamualaikum guys...

Dah meninggal dah hero "Ali Setan".  Difahamkan 2 tahun lepas dah buat by pass tapi kalau  dah namanya ajal,  tak akan  mampu dihalang, kecuali nasibnya macam Nabi Khidir.

Moga ditempatkan di kalangan para solihin. Aamiin.  Tertarik dgn perjalanan hidup Allahyarham Azmil Mustaffa, menghabiskan sisa2 tua dgn berdakwah, mendapat hidayah di Kota London.

Bila ada sesiapa meninggal, especially yg lebih senior, selalu ai akan google umur dan bandingkan dgn usia sendiri..

 "Oh tak jauh sgt beza umur dgn aku".   Lepas tu insaf jap. πŸ˜ƒ

Padahal kematian tak mengenal usia, tua atau muda.



Bekal ai hari ni udang.

Itu bekalan dunia,  bekalan akhirat?.  Kita blogger ni padahal senang je nak kumpul saham i.e :  berkongsi resepi, ilmu dll.   Tapi lama dah blog ni tak share resepi ye?.   Hmmmm...  kena fikir2kan ni.


p/s  :   Kita tak tahu.. entah2 sekecil2 perkara yg kita buat  mampu mencampakkan kita ke dlm Syurga bila disertai dgn niat ikhlas..

4 comments:

  1. Selamat pagi sabtu mis mirror

    Kongsi berita dan hadis dalam pos kita pun dah dapat pahala kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pagi Sabtu Mama..
      Ya. Menyapa2 dan buat org happy pun dpt pahla.

      Delete
  2. Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun.

    Benarlah kata, tak kira di mana kita bermula.

    Yang penting di mana kita berakhir.

    Semoga kita semua dapat husnul khatimah

    Apa khabar di bumi down under?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Ibu Syurga. Moga kita semua mendapat pengakhiran yg baik.

      Alhamdulillah saya sihat di sini.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.

Note: Only a member of this blog may post a comment.