Wednesday, July 11, 2018

Kisah keluarga Norman Hakim dan Abby Abadi


Seronok tengok si Norman dan Abby ni buat kejutan raya untuk anak bujang mereka kat Air Port..  Siap berbaju melayu bagai.. membungkus lemang sambal kacang utk Danish yg tak dpt balik awal raya aritu, belajar di Ispatra.  (Pix credit dari IG Norman).  Congrats!  Dah abis blaja.


Terbaca juga komen2 netizen... ada juga segelintir mereka yg buat mcm tu bila salah sorang ahli keluarga tak dapat meraikan raya bersama2.


Hai lah.... bestnya lah... kalau ada sedara mara atau teman2 yg sanggup buat "kejutan" mcm ni untuk aku 1 hari nanti yg entah bila.   Menghidupkan suasana raya  walau dah di hujung2... Maklum ler.. kita perantau ni bukannya raya sampai sebulan mcm korang kat Malaysia.


Kalau tak de niat nak buat kejutan..  jgn tanya bila aku nak balik ye?.   Muehehehe...


Well.   Sedar sikit.. ayahmu kan sudah meninggal Sam..   Si Danish tu kan ayah dia gagah lagi.  😅😅.  Ok2... insaf2.

Jgn sedih2....

Sometimes... we make dua for a door of the dunya... when it doesn't open... we cry!!. Not realizing... that Allah has instead opened a door of Jannah for us.

Ha'ah..
Semua impian2 yg tak kesampaian itu..  Allah akan capaikan nanti  di Jannah.   So.. nggak usah ribut2..



Sekarang masa untuk enjoy!!!.  Sila fokus dgn percutian yang Allah bentangkan ini.



Ini baru betul  "don't judge a book by it's cover".   Bungkus siap2 buku tu tanpa mengetahui apa yg dijualnya.  Blom pernah try beli lg.


p/s  :    Tahniah Noman & Memey dpt baby girl arini.



5 comments:

  1. sweet sangat family diorang ni walaupun pernah tersilap langkah dulu. Semoga bahagia dan harmoni hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  2. Salam Jumaat, Mama singgah blog walking.

    ReplyDelete
  3. Nnt akak dm Cikgu Mat Som suh wt kejutan buat adiknya yang jauh dirantauan, ahakkkkkkkk.

    (lama dah x lawat blognya..)

    ReplyDelete
  4. sweet sangat tengok family dorang ni

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...