Assalamualaikum uollz.
Sementara menunggu adik courier sampai, ai update blog jap. At least blog terupdate, baru lah Google Ads berjuta2. Kekeke. (Tipu).
By the way, ada satu soalan. Betul ke makan belut kulit akan glowing?. Setahun makan boleh dikira dengan jari tetiba berharap nak kulit licin plak kan?.
Kali ni makan di restoran Jepun.
Unagi (うなぎ) ialah belut air tawar yang dimasak dengan cara dibakar dan disapu dengan sos manis khas (biasanya dipanggil sos kabayaki).
Lokasi : Nippon Shushi Putrajaya. Ayer 8.
Konsep kedai ni sama je dgn Shuhshi King. Ada cheese cake sbg dessert. Dan yang paling ai suka ada kek coklat lembab sebijik macam resepi ai (sila google di blog ini). Bezanya dia serve ceconet2 (canape), ai pula hidang gedabak2.




Kita tak makan belut...tak flawless lah gini
ReplyDeleteDulu masa arwah mak masih ada...pernah dia ckp kalau nak cantik makan ikan belut...SA bukan x makan...makan tapi bukan la fav...pernah makan maggi campur belut...sedap...x tau la relevantnya bab belut dan kecantikkan..
ReplyDeletetak pernah makan belut sebab geli dengan ular
ReplyDeleteSelalu makan unagi yang ada dalam onigiri. Sedap.
ReplyDeleteYg saya tahu Unagi atau belut bagus utk lelaki, menambah stamina 😁. Tak tahulah kalo bagus utk kulit juga hahaha.
ReplyDeleteTapi saya belum bisa menikmati belut ini. Pernah coba di Hiroshima dan rasanya amis. Tak sanggub saya habiskan.
Tp pernah juga makan di Tokyo, rasanya agak sedap, walaupun bukan something yg Wow.
Trus pernah makan di Jogja, dibuat pedas, tapi masih terasa duri. Jadi tak enjoy 🤣🤣. So kalo ditanya saya suka Unagi atau tak, sampai skr, biasa saja. Sebab blm rasa yg betul2 sedap.
Btw, yg Kaka tanya di blog, bangkahulu itu nama lain Bengkulu , iyaaa betuuul kak. Itu nama lainnya. Saya baru tahu pula erra fazira asal sana keluarganya
tak tahu pulak makan belut blh jadi flawless hahahaha..
ReplyDeletedulu kat bendang selalu jugak la cari belut ni.. tapi tak la juga hemsem hahahahahaaa :D