Monday, November 19, 2018

Ni kalau kat FB mesti orang judge riak.. so kita abadikan je kat sini..

Oh kat Malaysia tengah busy dgn anugerah kecemerlangan murid bulan ni ye uollz?.   Tahniah untuk ibu dan anak.

Mama ingat pun macam nak tulis 1 memory penting kat sini tentang exam anak.  Rasa macam bias pulak bila tentang si kakak... Mama selalu ucap "congrats" kat belog ni.  Dengan si bujang sorang ni....  Mama lupa pulak nak ucap.   Ohhhh sorry Nak sayanggggggg!. (Panggilan yg paling dia tak suka dengar.. haha).   CONGRATsssss  Sayanggggggg!!

Tah la... cemana la Mama boleh lupa ni.  Sebabnya masa result dia keluar 3 bulan lepas.. slip tak keluar2.  

Abah dia pun tertunggu2..  sebab nak belikan present untuk dia dan cikgu.  Tapi tunggu punya tunggu tak de.. sampai dah basi dah.. baru slip keluar.



Alhamdulillah minggu lepas dapat slip tu.. result kat slip tu seperti yg dia sebutkan tu lah.  Ingatkan rumours je.  Haha..
Paling tak sangka Math dia sangat cemerlang.  Sebab apa Mama tak sangka?.   Sebab dia selalu boring bila diminta siapkan homework.  Hari2 berkeluh kesah.  Mama pun sampai terjangkit rasa nak nangis, tersepit antara tanggungjawab nak tengok anak bujang berjaya dan rasa empathy keibuan.
Pendek kata... tangisannya adalah tangisanku jua.

Now... semuanya dah selesai.  Tinggal mikir untuk next step.

Kesimpulan dari kisah exam si Shashal ni puan2 ialah....

"Jangan "under estimate" anak2 lelaki kita, hanya kerana nampak dia tak berapa nak study macam anak2 perempuan kita.   Bagi je la kata2 positif..  selalu yakinkan diri sendiri yang mereka "boleh"."


p/s  :    confident sikit tulis kat sini berbanding fb... sbb kat sini sapa aje lah yg baca... hahaha..








2 comments:

  1. betul tu anak lelaki ni lain sikitlah nak suruh study tu macam bercinta je pulak.silap2 haribulan boleh perang dingin dengan anak sendiri, sudahnya biar je la dorang.. ye lah saya puntak berani nak up kat fb, walaupun result anak2 tak seberapa segan juga kot dapat kecaman hehehe

    apapun tahniah buat anak2 MM, semoga terus berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mama AA...
      Ha'ah.. Anak lelaki sgt "misteri" sikapnya..

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.