Tuesday, June 18, 2019

Ciri2. Move On Tahap Tertinggi

"The secret of happiness is to have a poor memory".      Mungkin ada betulnya.... tapi ai tak nak lah.. sebab kang masalah pulak nak buat kerja2 menghafal.

Menghafal apa?.  Haha... rahsia.  Menghafal jumlah high heel pun boleh...  cantik2 high heel kat kedai sinun tu uollz.. rasa nak beli lagi sebelum kempunan.   Maklum ler... ai ni bukan muda lagi... kawan2 pun dah ramai yg pegi silih berganti.   Kena reward diri sendiri.. sebelum menyesal. 

👠👠👠👠👠👠👡👢






Bila cerita pasal kematian, kat situ lah terbitnya bidalan pada perenggan pertama tu... atau dimelayukan  bermaksud.. "Rahsia Kebahagiaan ialah menjadi seorang yang pelupa.".   

Bila ada kawan2 meninggal.. selalu orang tertanya2..


"Eh!!.   Arwah ni yg mana satu??"

"Tepek pic sikit... dah lupa la yg mana???".

"Whattt??🙄🙄👵👵👵👵👵👵"

Dalam hati ai...  laaaa tak kan dah lupa kot?.   Kan beliau terkenal kat sekolah.  Kenapa aku boleh ingat ni?.  Masalah juga ni.   Tetiba rasa guilty.   Haha..

Lebih memeranjatkan lagi bila yg bercakap tu bekas awek misalnya.    Kira tahap move on kategori tertinggi dah tu.   SYABAS!!.   Clap.. clap.. clap.  Kalau semua orang macam ni... boleh aman dunia rumahtangga.    Setuju ke tak?.   Ada sapa2 lagi yg macam ni tak?.  Sila angkat tangan.


p/s.  :    Bila mana suatu hari nama itu tidak lagi buat kau menangis.. tidak juga buat kau tersenyum.. itu lah simptom2 MOVE ON darjah tertinggi.



                     







4 comments:

  1. hehehe...pernah gak kak..ada kawan tag gambar dia ziarah kawan sakit kat spital. saya pun tanya...ni kawan sekolah ke kawan utm? then ada kawan lain whasapp... "oii..tu J la...ko buat2 tak kenal ke? kalau ye pun move on, takkan la sampai tak kenal".. hhahaha..ex-bf rupanya. abis...siapa suruh dia gemuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... tahniah Yan!!.
      Your hubby should be so lucky.

      Delete
  2. ya...tahap move tertinggi juga saya kira saya nih, sekarang sepejabat dengan ex boifren katanya ahahaha...dia tim.pengarah dijab. saya sekarang.kadang meeting sekali, kadang terserempak dalam lif kadang kena bergambar sama ramai2, tapi biasa2 saja sudah lupakan semua yang pernah terjadi kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wowww!. Sgt professional menangani kehidupan.
      Tahniah Mama!.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.