Saturday, July 20, 2019

Delete terus je lah senang...

Sudahnya ai delete je pic hasil face app pada older post tu.     Kalau sekadar dikatakan berbahaya takut dijual beli atau menjadi sasaran spy... ai tak berapa percaya sangat.     Lagi pun ai bukannya tuan puteri atau celebrity pun nak disepai bagai.  Ai rasa kalau org nak sepai... tak payah tunggu pic2 tu pun... dorang pun boleh ambik pic ori kita dan tukarkan ikut mana kehendak mereka guna apps tu... nak tua nak muda dsbnya... sbb bukan perlu form pengenalan diri macam orang nak kawin pun .    Lain lah kalau uollz tak pernah upload mana2 pic sendiri di social media dan FB anda cuma penuh gambo kambing je.


Paling kelakarnya.... muka tu pun bukan sama sgt pun.    Tak kan itu pun boleh membantu kerja2 penyepaian? .

Ok bab spy dah settle... ai tak takut.. tapi yg satu ni.......?? 

SYIRIK? 

Ohhhhh ngeri tu.  Benda syirik ni ai can't tolerate.  Tu yg tak teragak2 ai delete terus... malah dgn FB2 sekali ai diactivate.. senang.. haha.... padan muka... dan2 solat tobat terus serah pada Allah utk ampunkan dosa. 

Tapi utk kepastian  rujuk la lagi pada yg pakar agama ye... sbb ai cuma terbaca dari Ustazah social media je.  Walaupun tak berkenan dgn cara beliau menegur sbb kdg2 macam tak ada unsur2 kelembutan.. tapi pikir2 mcm logik juga teguran beliau tu.  Mungkin teguran dari Allah juga untuk diriku yg alpa ini.. walau niat awalnya hanya Allah je yg tahu...just for fun and nak sesuaikan dgn caption di IG ketika itu yg berkaitan dgn usia emas.    Lagi satu.. sbb pic tu tak berapa rupa kita sgt... confident sikit nak upload di FB.. 😛.


p/s. :   By the way ya ukhti Ustazah.. menegur tu jgn sampai menghina. 






4 comments:

  1. Hehe tengah viral kan skrg faceapp tu

    ReplyDelete
  2. ada banyak sangat face app sampai tatau nak install yang mana..tu yang tak jadi buat tu...
    muka muda pun tak comel..muka kedut kedut...lagilaaaaaa tak comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...
      Allah nak pelihara Yan lah tu... sampai pening nak pilih apps.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.