Tuesday, November 18, 2008

DOA UNTUK DIAMALKAN

Doa menghilangkan duka..  (credit kepada Ustaz Baharuddin)


ALLAHUMA INNA NAUZUBIKA MINAL HAMMI WALHAZAN
WANAUZUBIKA MINAL AJZI WAL KASAL
WANAUZUBIKA MINAL JUBNI WAL BUKHLI
WANAUZUBIKA MIN GHALABATIDDAINI
WAGOHRIRIJAL
WASALALLAHU ALA SAYIDINA MUHAMADIN
WA' ALA AALIHI WASAHBIHI AJMAIN
WALHAMDULLILAHI RABBIL ALAMIN


Ertinya :-


Ya Allah Ya Tuhanku! Aku berlindung dengan Engkau daripada segala kedukaan, kelemahan, kemalasan, pengecut menghadapi segala pencerobohan, kikir, kedekut dan bergelumang di dalam hutang yang tidak berputusan atau kekerasan musuh.

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ya begitulah hendaknya. Memang MM pun rasa, ramai umat Muhammad yg sering mengamalkannya.

    Ada lagi doa-doa lain yang MM dapat dari seorang ustazah tapi disebabkan terlalu panjang so, MM simpan je dulu.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum MM, KN minta maaf sbb deleted comment KN yang lepas sbb KN rasa x sedap hati, mcm tunjuk riak gitu..(bukan nak menunjuk2..kononnya kita ni rajin beramal. Tidak, sesekali tidak tapi entah mcm mana tangan ni boleh terulas pulak kat ruangan ni, lepas tu timbul rasa bersalah pulak.

    Apa-apa pun mari lah kita sama-sama amalkan doa ini demi kebaikan.

    siapalah KN?

    hanya seorang insan yang kerdil yang menumpang di bumi Allah.

    KN harap MM faham dan dapat memaafkan kesalahan KN yang mengotorkan blog MM ni.

    ReplyDelete
  4. La kenapa pulak da... KN ni... apa nk riaknya bukannya people out there tahu siapa diri KN sebenarnya, kan KN berlindung di balik nama.

    Tapi memang betul kan, kita kdg klu buat apa2 cam x sedap ati je tu maksudnya ada la yg x kena.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...