Wednesday, March 18, 2009

STEAMBOAT

BAHAN-BAHAN

isi ayam
isi ikan merah
fish ball, meat ball, chicken meat ball, sotong ball,udang ball,
sotong dan lain-lain makanan laut yang disukai serta sawi
kiub ikan bilis
kiub pati ayam
kiub tomyam
Air secukupnya

SOS
kicap pekat manis bawang putih cili api asam limau nipis (semua bahan ditumbuk halus dan dicampur kicap)

CARA-CARANYA

Panaskan air dan kiub sehingga mendidih.
Apabila dah mendidih, masukkan semua bahan-bahan di atas, last sekali sayur sawi
Boleh juga masukkan sedikit mee hoon, soo oon..

Miss Mirror ingat nak mencuba resepi ini hari ini, simple je kan?
Pagi-pagi ni dah nak jumpa sorang kakak tu di sebuah pasaraya terkemuka untuk hantarkan
PRODUK dari minggu lepas lagi kakak ni dah menjerit sebab stok dah habis. Tu la orang suruh beli ON LINE, dia tak mau pulak. Sanggup dia menunggu macam tu sedang client beliau dah tertunggu-tunggu.

Boleh la menyinggah beli barang dapur sekali lepas tu nak jumpa dengan downline si
COMEI yang kat JB ni... dari ari tu nak tengok produk-produk tu. Makcik manis tu sedang membuat pilihan, maklum la nak beli Kamasutra, suami pun dah tak ada, so MM nak rekmenkan Losyen Tangan dan badan. Ada banyak fadilatnya. Nasib baik anak-anak cuti hari ni... boleh la MM ronda-ronda sekali.


No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...