Saturday, July 4, 2009

AWEK GANU KITA.....

Di suatu senja yang indah... MM menerima panggilan dari x-housemate merangkap roomate tika MM tengah zaman-zaman glamer dulu (glamer kerr??? Jangan maree!!). Siapa lg kalau bukan si Jane yang anggun lagi rupawan... lagi putih melepak orangnya.

"Lama hang tak telefon aku ya Jane... Mu buek gapo nyorok diri dari aku ha?? Adooi ni aku ni kecek Ganu ko Kecek Kelate nih... Kawe pun tok tahuuu...

Kecek Ganu kawe tok tahuu lah... Mu duduk serumoh dgn Kawe pun tok pergnah nok kecek Ganu dgn aku....Sokmo kecek luar.. sokmo kecek omputeh. Tak po lahhh... Kecek Kelate pun kecek Kelate lah... lamo dah aku campur hok budak2 Kelate nih.... Gi mano Kak Lah Kelate kito tu Jane?

Ghindu doh aku denga demo... Ghindu nok make budu... make kerupuk lekor... Eh kerupuk Lekor Kemamang paling sedap kawe pergnah rase... sedap sungguh lah... Ada sekali kawe gi Kemamang dgn IRP and mother in law merayau gi Ganu... aduhhh memang sedap sungguh. Tapi mu punya jemput-jemput tu tok pergnah la aku lupo Jane... Mu masak dulu untuk aku sahur pun aku tok pergnah lupa.. betul lah orghe royak.. air tange ni buek orge susah lupe kite...

Rajin-rajin la mu masok utk laki mu ya Jane....

Sampai ati mu royak aku baru la ni nak open minded ~~~ baru la ni berani nak bubuh gambor dale blog ni... ala Jane~~ mu mace baru la ni kenal aku Jane.. aku ni kan pemalu, suka low profile... aduhai Jane....

Oh Jane..mu nok jual gapo? Kuih? Ala aku no hal Jane... meh aku promote mu punya kuih tu kat blog aku ni... selebihnya nanti aku promote kat tempat lain ~~~ aku no hal Jane... kawan-kawan punya pasal, aku tak kisah...

OK SESIAPA NAK ORDER KUIH RAYA SILALAH BERITAHU YA... NI SI JANE NI BAKAL MENGGEGARKAN JOHOR BAHRU DENGAN KUIH RAYANYA YG RANGGUP DAN LAZAT. --- OK JANE, aku dah promote dah ni Jane... Assalamualaikum Jane... mu jange marah kat aku ya Jane... Sayang you Jane.... Bye."

5 comments:

  1. kopok lekor kemamang ngang sata di kuala kemamang peh..malah kawe nak ghoyak..sedak mu...

    oghe jawo kecek kelate ko kecek gannu ko, hok aloh masih ado pelat jawo dio...wano demo...

    kueh gapo dio, kalu kawe duk KL nak oda ke mu ado ko transportation charge?

    Arep muntir ilat ku ngomong kono..biuh2 wes suie aku orak ngomong kono

    ReplyDelete
  2. Aduh Pak BB.... Kok kamu bisa aja loh ngomong Ganu...
    Emangnya kamu selalu ke sana ya? Lupa sih... Aduh emangnya keren kamu Pak!

    Oh transportation ke sana ya Pak? Bisa aja loh dipikirin. Bukan begitu ya Embok Jane? Bokde pun nggak tahu sih. Kuihnya apa pun Bokde enggak tahu...yg pastinya mmg keren! Kalo Embok Jane yg bisnes selalunya mmg keren segalak.

    Kalo yang mahu jumpa Embok Jane.. boleh aja loh jumpa di Pasar Borong Jb... Entah loh di mana lokasinya itu... Bokde pun udah lama enggak keluar dari "syurga".. Persis spt bicara temennya Bokde..."Sam itu.. sukanya sembunyik aja loh, temennya hanya kucing-kucing di rumah".

    Ala...Bokde nggak kisah... kucing pun kucing la.. janji ada bisnes. Bisnes ngetop yg enggak bikin otakku jadi pusing.

    ReplyDelete
  3. 円簿h悪ぷん尾らkれ地区エアんごもmんgオポ ふふふふ

    ReplyDelete
  4. Hold on a second BB, I'm writing down what you've said and I'll forward it to my translater.

    (AFTER 10 MINUTES LATER... jeng jeng jeng!!!!)

    What? You said that &*(%^#.... ?? Oh no... What's bothering you? You haven't been yourself lately...

    Acah ajer... aku pun tak tau apa yg ko tulis... Ha ha ha. Tau takut!!!! Ko ni biar betul BB... entah2.. maknanya tu pelik-pelik.. Aku pun nama je belajar Mandarin.. tp dah lama sgt... dah berkarat dah.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...