Wednesday, August 26, 2009

SEGARNYAA....... JOM HIDANGKAN UNTUK BERBUKA..


SIRAP BANDUNG AIS KRIM SODA

100 ml sirap ros
200 ml aiskrim soda
200 ml susu sejat
600 ml air
Beberapa ketulan ais

Cara
1) Campurkan sirap ros dgn susu sejat di dalam jug. Biarkan kira-kira 10 minit untuk membiarkan kedua-duanya sebati dan berbuih..
2) Then masukkn ais krim soda. LAST (mesti last) ialah air.
3) Masukkan ketulan ais.... emm... memang segar!!

tip2 : ikut step2 di atas secara turutan dan jangan sekali-kali ubah mengikut sekehendak hati.
tip2 lain.. untuk elakkan dari susu berketul2... bubuh secubit garam ke dalam soda hingga hilang gas baru boleh digunakan.
MM BARU SAHAJA MENERIMA E-MAIL TENTANG TARIAN POCO-POCO.... YA ALLAH.. TERKEJUT MM.. (KALAU BETUL LA BAGAI DIKATA OLEH PENULIS TU... MM BERISYTIFAR DAN MENGUCAP 2 KALIMAH SYAHADAH)..... ASTAQFIRLLAHALAZIMM... semoga Allah menerima taubatku... selebihnya no comment, senang cerita kami memang tak jadi pun buat tarian2 tu semua masa GR tu nanti sebab tak kecukupan masa.

5 comments:

  1. MM foward kat aku email kwn ko tu, terima kasih in advanced.

    Sedap mmg sedap bandung tu tapi hanya utk anak2 aku je lah, dah tua2 ni kalau minum ais, alamat lemah badan la jawabnya...silap haribulan sembahyang isyak masa nak sahur...

    ReplyDelete
  2. peh!!!! napelah aku tak terfikir akan gerakan tarian poco poco ni ye..dari kiri ke kanan ke depan kebelakang....

    terima kasih MM...

    ReplyDelete
  3. forward la kat aku gak...

    wah hujung minggu ni boleh gak guna resepi ko yg mencabar tekak aku ni

    ReplyDelete
  4. Ya la BB... seram aku. Ya Allah... ampunilah dosa-dosaku. Nasib baik la aku tak pernah menarikannya pun.

    ReplyDelete
  5. ya COMEI.. aku dah forward kt semua RAKAN HINGUSAN...

    Ko cuba la resepi bandung ni ya.. tp step kena betul.. kalau tak.. tak jadi, susu tu jadi berketul2 karang.. ko jangan pulak salahkan aku. Buat sikit dulu kalau nk try.. buat dlm segelas dulu ke..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...