Sunday, October 11, 2009

Absence makes the heart grow fonder

~~~ This idiom means that when people are apart, their love grows stronger : Eh tapi memang la dari dulu MM sering berjauhan dengan kengkawan, abang, adik, kakak cuma sering "didekatkan" melalui alam cyber jer.

Tapi sejak bertapa berkurun lamanya dan berada di dalam duniaku yg tersendiri kerana masalah PCku... MM ketandusan idea, tak tau nak buat apa... so, MM pun cuba menjiwai watak bagaimana SuEsa melewati hari2 beliau sebagai isteri solehah, solehah kau minah sbb ya la.. whole day buat kerja rumah, langsung tak adap pc mcm aku ni ha..



Macam biasa, seawal pagi masak. Apa tah resepi ni??.. kambing masak tomato yg ku cilok dari Chef Wan. yg penting ada makaroni kegemaran anak-anak. Apa-apa je lah.. janji dapur berasap.


Eh sejak bila pulak la MM jadi penggemar sambal sardin ni? Oh Mawi punya pasal la ni.. pandai Mawi and Ekin buat iklan sardin ya... Tahniah!
Sedap tau ni...
Pandai tak makan belut? Eh tapi ni bukan MM yg masak.. saja snap masa makan kat kedai jepun... sedap tau! MM rasa kalau anda tak suka belut pun boleh jadi suka bila makan resepi ni..



Setelah seharian mengemas (kononnya) dan tak tau nak buat apa lagi, melipat kain sudah, mop lantai sudah, sms Comei sudah... so, MM pun tak de keja.. menyelongkar la bilik si Ain dan terjumpa la 2 buah buku kesayangannya ni.. (Tamak ni nak baca 2 buah sekaligus).
Best gak baca novel-novel untuk budak-budak ni... first sebab tak ada unsur-unsur blue.. MM rimas la kalau baca novel yang romantis-romantis sangat.. tak minat. MM ada 2,3 buah novel yg MM beli tapi tak habis baca sebab meluat nak baca..

"hee selekeh..." Meminjam sekejap kata2 Shashal (yg selalu digunakan utk pujuk dirinya sendiri bila nak mandi). Ya Shashal...Memang selekeh je kan baca buku yg mcm tu... nanak (taknak) ya.. tak bagus..


3 comments:

  1. sambel tutuk orak eneng bokde...lek orak pun gatot..wes suie aku orak mangan gatot...

    ReplyDelete
  2. Gatot? Sedap tu.. aku sukak banget. Woalah... emboh to Lek.. wes dadi wong bandar kito ki opo ketemu gatot lor...

    Mcm mana cara nak buat ya.. aku tgh nak cuba refresh memory aku ni.. mcm ni kot..

    Ubi direndam lama2 2,3 ari sampai hitam. Pastu jemur.. then rebus pastu gaul dgn kelapa plus garam. Eh sedapnya. Aku pernah mengidam gatot time ngandungkan anak no. 2 aku. Sib baik la ada jiran lama aku tu baik ati buatkan utk aku. Patutlah rezeki org tu melimpah ruah.. rahsianya beliau ni suka memenuhi hajat org yg sangat2 berkehendak.

    p/s : Betul la kata mak mertua aku.. kalau kita ni memenuhi hajat org yg sgt2 memerlukan, rezeki kita melimpah ruah.. Anonymous apa kata ko penuhi hajat aku untuk jadi jutawan. Bagi aku duit 1 juta..

    ReplyDelete
  3. 1 juta rupiah boleh ngak???....kalau 1 juta rupiah esok aku masukkan ke acc mu...jutawan gak kan...

    eh ko bg no makcik tu boleh.... aku pun mengidam jugak ni...mengidam nak makan gatot...kalau aku tau bt sure aku wat sendiri...tp anak2 n isteri aku boleh ker makan?....

    p/s: nasib baik anak2 n isteri aku tak de masaalah makan tempe..lg2 kalau tempe goreng di gaul dengan ketumbar n tepung pas tu ada sambal kicap..peh!!! kalau tak merana aku...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...