Sunday, October 11, 2009

YES... I'M BACK...

Assalamualaikum semua... sorry la.. lama dah aku bertapa, akhirnya PC aku "ok" dgn tak semena-mena, setelah anakandaku Ain "membuat sesuatu" yang aku sendiri pun tak pasti entah apa yg dibuatnya oleh si Minah kecik tu. Sebab tu la kita jangan mudah memperlekehkan si budak kecik.. kadangkala kita perlu juga menerima cadangannya.

Azham ~~~ Thanks for your visit.. cadangan kau tu sangat bernas, Makcik Mirror sangat bersetuju. Kalau nak gemuk memang kena duduk diam-diam, tidur.. itu Makcik sangat setuju, tapi kalau Makcik ni mana la boleh duduk diam-diam Ham oiiii... baru nak terlena si Shashal tu dah kejutkan.. ada-ada je nak oii..

Ok la.. Makcik nak jenguk Facebook kejap ya... lama dah Makcik tak jenguk kawan-kawan Makcik kat sana... entah apa jadi la dengan reunion 17Okt tu...

SuEsa ~~ Wey... thanks juga atas lawatan kau ke blog aku tempohari.. Ok nanti kita ngobrol lagi ya..

Yang lain-lain ~ nanti kita jumpa kat Old School... See you all there.

Buat MS ~ Thanks atas tulisan memo tu... tak sampai sebulan aku bertapa. Gua tempat aku bertapa tu pun dah naik muak tengok muka aku kat situ, tu yg aku keluar dari pertapaan tu.

9 comments:

  1. yeyyey!!! bokde balik!!, bokde balik!!...yeyyey!!! bokde balik!!!

    ReplyDelete
  2. hehehe.. lucu la ko ni Anonymous.. tu yg wat bokde teringat2 tu bila bertapa kat gua tu. Ko sihat ya Anonymous?

    IRP siap terjaga tau Bokde ketawa sorang2 depan pc ni.. Bokde balik tapi takde jajan la Anonymous.. kat gua tu cuma ada kelawar je.. tu pun kelawar kurus.. Kalau sarang burung tu ok gak kan.. boleh buat air sarang burung.. sedapnyaa...

    Tak dpt bokde bayangkan kalau kita kena bertapa betul2 dalam gua 100 hari.. heee ngerinya.

    ReplyDelete
  3. Sepurnama=sebulankah @ seminggu? Aku jd pening. Aku tak percaya lagi dgn MM. aKU TAK PERNAH TIPU org. Pengumuman hari itu terbatal.

    ReplyDelete
  4. relax la brother.. ala, kengkawan aku tak kisah la... aku pun tak sangka yg PC aku yg kusangka dah nazak ni "hidup" semula..

    don't worry.. dengan itu segala pengumuman berkaitan dengan "pertapaan" aku kat gua tu terbatal serta merta dan tiada hal-hal berbangkit kemudiannya kerana aku pun bosan la bertapa lama-lama. Kalau bertapa makin mengumpulkan ilmu tak apa la juga.. ni makin ler aku terasing di duniaku yg tersendiri.

    ReplyDelete
  5. FACEBOOK??

    owh tidak..
    am dah lama deactive account FB tu..
    kerana berkait dengan YAHUDI..

    ReplyDelete
  6. hebat kau Am, berhati waja, tegas mewarisi ketegasan Atok kau. Cik tau gak pasal FB tu tapi dah "terjerat" la kat sana... mcm ada magnet utk selalu ke sana. mcm mana tu yea? Skrg ni mcm dah slow sikit la.. (agaknya..)

    ReplyDelete
  7. Yahudi? Blog ni pun Yahudi...yang tak Yahudi cuma Ubi kayu rebus cecah sambal tumis aje...hahhahahaha

    ReplyDelete
  8. Susah juga nak cakap. Kami dah pun bincangkannya di FB perkara ni. Rata-rata kawan2 cuma kata, kita ambik mana yg baik jelah.. bab2 mengerat silaturahim sesama kami, menjejak mana yg jauh, Diakui memang ler semua tu menyumbang kepada rating yg tinggi kpd FB tapi errr entah ya.. susah nak cakap dah terjebak kot.

    Tapi dinasihatkan, dlm FB atau kat alam maya ni kita jgn la terlalu telus, rahsia mana yg patut dirahsia. Kita perlukan sedikit privacy untuk diri sendiri. Kerja di mana, kelulusan apa, alamat rumah, semua tu biar rahsia. Sebab apa, ditakuti di balik keramahan kita itu akhirnya mengundang padah pd diri kita sendiri di kemudian hari. Ya la kita pun tak tau siapa di balik FB itu sendiri.

    ReplyDelete
  9. apa yang kita patut elak kita elak...memang ini strategi yahudi..tapi taktik diorang bagus juga kalo nak difikirkan..sanggup tolong menolong antara sesama kaum untuk membesarkan wilayah diorang..(dari aspek macam nie la yg bagus nye)..cuba kita wat strategi yang sama?..ini tak..nak berpecah belah..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...