Thursday, October 15, 2009

PILIHAN TERAKHIR.......

Tolonggggg!!! Katakanlah baju ini cantik.... katakan.. masa dah suntuk ni. Panas lg baju ni, baru balik dr dry cleaning ni!!!! Nurul Adiah... ni lerr baju yg dah kontroversi mengalah kebaya si Linda Onn tuh, 2 minggu lepas raya Tailor tu antar ke JB lagi. Nmpk mcm cantik tp satu perkara je yg buat Cik pening.. tudung???

"Kalo ku pakek tudung warna item, apa sesuey? (ni ikut sleng Siti Tanjung Perak, primadona zmn dulu yg kuminat banget itu).

"Kalo ku pakek tudung merah... bajunya merah, jadinya apa ya? Kok macem CILI BERJALAN"

Kalau korang rasa tak cantik pun tipu jelah cakap cantik sebab masa dah suntuk ni. MM tak de masa nak menyoping dah ni.. nak pakai SABTU ni.. niat nak beli tudung Ariani di Jakel pun dah terbantut sbb ingat nk gi mlm ni... rupanya... ada la satu minah tu... janji nk dtg... penat tau aku siapkan segala-gala, last minute ckp tak jd dtg.. ni yg aku nk marah ni... bukan nk marah lg... dah marah pun maghrib2 td. Huh! Marah nih!........ sian laki aku tau! Susah2 beli barang.

Tudung item... tudung item... aku tak sukak tudung item, buat wajahku tambah kelabu asap. Tudung putih? Ermm... takde stok tudung Ekin yg warna putih pulak. Shawl banyak la. Tak reti aku pakai shawl.


10 comments:

  1. Yang memang di kenali MM akan kelihatan anggun walau apa pun di pilih....

    ReplyDelete
  2. Ok.. Anonymous, aku pakek baju ini, tudungnya item. Percaya pendapatmu 100%. Terima kasih ya..

    p/s: Yahoo!! Aku tak perlu menyoping lagii!!!

    ReplyDelete
  3. Sama-sama Neng....

    ReplyDelete
  4. Anonymous as usual

    Ko tgk kaler mana yg tak berapa menyerlah kat baju tu...kaler tu ko jadikan warna tudung...kalau aku bayangkan agak kena gelap sikit warna tudung tu...

    ikhlas....nice kaler...tp tudung jgn bnyk sgt hiasan sbb baju tu dah agak sarat...tp jgn plain sgt tudung tu......

    kalau tudung item...pada aku akan menengelamkan sikit kecerian baju tu...akan jadi biasa baju tu...

    apa2 pun kepuasan diri perlu di utamakan

    ReplyDelete
  5. Anonymous... ni Anonymous Senior ke Anonymous Junior nih? :D. Naik confuse aku.

    Apa2 pun thanks 4yr briliant opinion Anonymous. Kelasss kau! Bleh jadi imej consultant ni.

    Ya baju tu terlalu sarat, itu la yg menjadi penyebab utama aku tak berapa berkenan sgt dgn baju ni, ditambah pulak warnanya yg terlalu merah menyala (kt gmbr mmg nmpk biasa je).

    Aku sebenarnya nk pakai tudung warna plain item tu (tudung ekin tp secoet paras2 leher) pastu aku selempangkan satu pcs lg selendang ala CT di luarnya warna agak merah sikit.

    Itu la.. sejak aku jadi "REMAJA PURBA" ni agak memeningkan sikit nak match2 baju ni.. dulu time remaja (belum jd purba), pakai baju item-item pun still look sweet. Bukan aku yg ckp.. org yg ngurat2 aku yg ckp... hehehe.. gurau jer.

    ReplyDelete
  6. junior..

    Maaf Neng kalau bikin penin.. saya ini tak pandai nak letak nama ke apa-apa tu...

    Walau apa pun, mcm yang sebelum-sebelum nie Neng tak pernah gagal untuk tampil anggun lagi bergaya, walau dalam ziarah kematian sekali pun.

    ReplyDelete
  7. Nggak apa sih. Gue nggak kisah lor.. cuma yg terlintas di fikiran gue.. lu ini org Indon, barangkali namamu itu MMjr bermaksud Markonah, atau barangkali jugak bintang pilem. Ya yg udah pasti aku pun x tau sbb aku pun udah lama nggak nonton crita indon sejak aku asik sibuk berblog2 sampai goblok ni (curi kata2 MS).

    Ziarah kematian? Nggak.. Gue kalo ziarah kematian Gue terus selubong segalak, tiada lg bayangan keanggunan itu.. Sirius pak!

    p/s: Waduh! Jgn la ada org kematian lagi. Terakhir ziarah kematian pd tahun lepas, anak MS - anak keponakkanku... oh sedih, tak mahu Gue kenang lg. Sob sob sob.

    ReplyDelete
  8. Saya orang MALAYSIA Neng...
    Kartu nya jugak ada..

    Sebab selubung dengan selendang tu yang bisa kelihatan bayangan kenanggunannya....

    KEMATIAN... heeemmm.. seumur hidup tidak pernah ku sembanhyang mayat.. aku juga takut bila mengenangkan jika org tua ku pergi dulu sebelum aku.....

    ReplyDelete
  9. cyantek aje ku tgok bile udah digakan...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...