Friday, October 16, 2009

PROMOSI TERAKHIR..

Mama busy... ni Shasal yg cakap... Umur Shashal baru 4 taun tp Mama busy jd Shasal yg tulis kat entry ni...

"Kawan-kawan. Salam semua. Esok, TIJB Reunion pukul 8.00 mlm di Thistle Hotel Johor Bahru" itu la yg Mama sibuk tulis kat handphonenya.. sibuk je Mama ni sms kwn2 dia... org tak nak pegi tu dah la, entah kan org tu busy ker.. Kata Mama bukan apa...dia nak remind kat kwn2nya yg dah bayar tu takut lupa, jd Mama buat la last reminder.

"Shashal!!! Jom pegi Jusco!" Eh Mama dah jerit la... Shasal kena out la..

Eleh... Shashal... mama suruh sekolah tak nak pegi, kan kalau Shashal pegi sekolah, Shashal boleh tulis boleh membaca, boleh buat karangan panjang-panjang kat PC... ni apa plak berangan depan PC mama ni??? Pegi kejap. Mama nak buat promosi lagi ni. Pendaftaran masih dibuka sehingga ke malam ini wahai sahabat-sahabatku. Call MM ya kalau rasa-rasa nak pegi tu, buat pembayaran pd mlm esok pun takpe... janji anda call MM pd mlm ni... (last).


Ni backdrop untuk malam tu nanti. Bakal dibida, sesiapa yg membuat bidaan tertinggi anda boleh bawa pulang backdrop ni ya. Sebelum tu tentulah ada sessi red carpet kat sini. So, pakailah seanggun-anggunnya...

Yatiiiii di mana kau?? Ko pun dah tersumpah sama jadi ANONYMOUS jugak ker? Skrg ni trend.. cehhh trend... or musim kwn2 MM lebih selesa jd anonymous ketika meninggalkan komen. Tak kisah la tu, MM hargai segala komen-komen membina dari anda semua walau anda guna nama penuh ke, nama timangan ke, nama apa2 jelah.


5 comments:

  1. Neng...
    Semoga majlis mu suksess hendaknya.. aminnnn ya robbalalamin.

    Kaulau lah sekolah den ada yang mengushakan keraian sebegini... alangkah seronoknyaaa!!!!!!

    ReplyDelete
  2. OOOO KO CILOK NAMA AKU YA!!!

    Terima kasih ya MMjr. atas doamu itu.

    Ko usahakan la MMjr. majlis yg semeriah begini. Tapi aku tak tau ko dulu sekolah mana ya? Sekolah atas bukit ke, tepi sungai ke?

    Aku pun selalu berangan klu sekolah lama aku yg kt Kashmir tu mengusahakan keraiaan yg sebegini.. ada red carpet, ada banner besar, ada juruphoto professional, ada makeup artis, ada paparazi...Waduhhh keren banget.

    Alangkah seronoknya!!!!

    Tapi utk maklumanmu yg MMjr. kami tidak melakukan semua ini bersendirian lor... ada temen kami yg udah jd Jutawan dan beberapa org lain yg baik hati mensponsornya. Kalo harap RM100 yg kami kumpul... waduhhh mmg nggak cukup sih mahu mengadakannya semua itu.

    ReplyDelete
  3. Neng,..

    mintak maaf lah sebab guna nama tu... sbb memang nama kau pun..
    semuanya kebetulan, tak ada kena mengena dgn yg mati... yg idup ada lah..

    jangan marah ya Neng...

    tu lah.. aku sekolah kat parit.. maklomlah sekolah kampung nie mana ada kontek-kontek mcm sekolah bandar...
    Tapi bila aku tengok org buat reunion nie aku rasa jengkel plak... sebab aku tak leh nak buat..

    Ingin gak ketemu kengkawan lelamer... gf lamer... mereka-mereka yangpopular dulu dah jadi apa.. ( maklumlah kau nie tergolong di dalam mereka yg tak popular )....

    Anyway aku sanjung usaha ko tu.. CONGRATE!!!!

    ReplyDelete
  4. Jgn la jengkel MMjr.. nanti la kalau aku jadi JUTAWAN, insyaAllah aku buatkan utk sekolah parit ko tu.. Tapi apakan daya... muka mcm aku ni bleh jd jutawan ke MMjr? (dgn nada sayu hampir nangis...hik hik)

    Aku pun dulu sekolah parit MMjr.. mcm2 sekolah aku dah pegi, ada yg sekolah parit, sekolah batu dan sekolah penjara (tijb) tu pun aku dah pegi.

    Syukur atas doa kau, semuanya terjadi dgn selamat mlm ni..

    ReplyDelete
  5. Neng...

    Ya.. ya. aku doakan sekali dengan kejutawanan ko tu.. bolehhh apa plak tak boleh... yang muka jutawan skarang nie pun aku tgk muka tak seanggun ko.... kan ko buat bisniss.. boleh jadi jutawan apa.
    Lain lah aku makan gaji sampai ke tua...

    Tapi aku rasa kena buat sesuatu gak lah.. sebab nanti ko dah jadi jutawan.. kalau aku tak kaya mcm ko.. ko tak kenal plak aku... yelah "enggang sama enggang.. pipit terus terusan makan padi"

    Tak apa lah nanti.. lapang-lapang.. ko tunjuk ajar aku sket camna nak organise... bile dah dpt degree dari ko.. aku wat lah sendiri...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...