Sunday, November 8, 2009

I'M SORRY SHASAL....


Sorry Shashal... hari ni Mama tak bawak Shasal pegi makan kat Tasik Y ni... Mama keluar date dgn Abah berdua jer.. then Mama dgn Abah makan lycikang kat kedai makan tepi tasik ni.. hmm sedap.. apa2 makanan kalau kt Bee Pee memang segalanya sedap!


Setenang2 air di tasik jgn sangka tak ada buaya.. tapi nampaknya petang tu memang betul2 tenang tasik ni.. mungkin sbb hari dah nak hujan.

After asar.. Abah ajak Mama gi fishing kat kolam pulak... memang musim orang memancing plak la this week...

Mama tengok kat entry terakhir Ladymaroon
pun LM busy memancing dgn Cik Abgnya... kat blog
Uncle MS pun sibuk memancing kat Segamat.. haiii... dah mcm berjanji2 pulak diorg ni...


Hai ANIS pulak sibuk gi meronda kat Jalan TAR. Thanks sbb sudi kongsikan dgn kitorang Anis.. Tengok pd si Shahir tu rasanya dia ni lebih kurang mcm Shahsal.. suka sgt berjalan.. berbeza dgn dua kakaknya yg lain tu yg homely type macam..... mcm Mama la.. hehehe.

tak pasti la Mama kenapa Mama tertarik utk snap gmbr rumah ni, mungkin sbb tingkapnya mengimbau pada kenangan silam.... syahdu... sebenarnya rumah ni sebuah rumah kedai fesyen lama yg dah uzur, snap masa Abah nk beli umpan dan air mineral untuk bekalan kat kolam.

Ni pulak apa ni???


Ni handbag abah.. you see Shasal.. dah penuh dah handbag tu dgn alat joran..

Mama bukan tak nak bawak Shasal.. tapi Mama dgn Abah kan pegi senja2.. budak kecik mana boleh gi kolam mcm gini senja-senja....


Cuba Shasal tengok ni..... mesti Shasal takut kan?



Tengok la apa ada kat tepi kolam ni....




Biawak!!!!!


Tengok... Abah gantung apa ni??





Umpan la... kami beli kat pasar tadi..


LAST.. LAST.....!!!


Yea!! Dapat ikan pun!!!!... tapi seekor je... hik hik.. ok ler tu...

Bila Mama sampai rumah... Mama tengok Shasal pun takde...
Shasal pun merayau juga rupanya... kan dah Mama cakap tadi..
Shasal memang suka berjalan...


Ok... gi tido ya Sayang.. Mama nak jenguk kawan2 Mama kat blog auntie Comei.. dan blog kawan Mama yg satu lagi....

syyy.... jgn ckp sapa2 tau Mama suka lepak kat blog auntie Comei.. syy rahsia..


Good night Sayang.. assalamualaikum....












11 comments:

  1. Cepat2 promote web utk afilliate bisnes uk yang global tu, cuba engko tgok iklan kat blog aku...dia kata kalau direct kita dah ada 5 yang join uk tu....baru kita boleh tgok income kita sehingga 20 level tu...

    ReplyDelete
  2. ooo ok tuan... nanti aku promosikan seluruh dunia dan planet...

    ReplyDelete
  3. Aku dah keyin kan belian UK MM. Upline kita Husin di KL, berjanji ke HQ BIO ASLI nak bertanya hal itu. Dan jika kita dah mahir, inilah masanya nak memperoleh income yg lumayan dan MM boleh mencapai tahap JUTAWAN, sebab prospek kita satu cakrawala, berbanding sekarang potensi kita cuma satu Msia. Ni macam bisnes VELMABUILDER tulah....

    Kita tak perlu menjawab pertanyaan prospek, biar Syarikat yg jawab. Tugas kita cuma cari prospek dan terima bonus. Lainlah dwline kat Msia ni, kita kena layan habis2.


    Kalau MM ada masa, kliklah Video2 kat web tu, ada 10 perkara baru yg dilancarkan oleh CEO, antaranya Januari nanti ada bisnes PREPAID, skrg dah ada herba GOUT, stokis aktif bakal menerima 15%, dan macam2 lagi.

    Buat downline MM di JB, di Pasir Gudang pun dah ada stokis yang disenaraikan aktif. Kita kena berurusan dengan stokis yg aktif kerana mereka mengikuti perkembangan syarikat.

    Kini, kita tidak boleh termenung dan mengenang kisah2 duka masa lalu. Ayah dan ibu kita telah membesarkan kita dgn ilmu dan kudrat mereka.

    Sudah sampai masanya kita membina keunggulan kita sendiri agar anak-anak kita berbangga kerana memiliki ayah dan ibu yang hebat.

    Marilah mengorak langkah ke hadapan dengan semangat waja selagi kita ada NYAWA!

    jUMPA MM di puncak kejayaan!

    ReplyDelete
  4. wahahahaha.....teringat 4-5 tahun lalu...Tasik Y tu la tempat kali pertama aku & L berdating....setelah 15 tahun x berjumpa semenjak meninggalkan alam persekolahan...

    kita org order rojak & makan kat deretan kedai2 itula....x berubah pun keadaan tu ye....

    ReplyDelete
  5. Hai Comei!! Lama kau menghilang..

    Wah kau dgn L ada memory rupanya kt Tasik Y.. Amboi!!! Rojak tu ada lagi.. eh sedap kan rojak buah tu.. Last 2 weeks aku makan rojak tu... ala terliur plak aku pagi2 ni crita pasal rojak Batu Pahat ni..sedapnyaa... Kat JB ni susah nk cari makanan yg lazat2 mcm kt BP tu.

    Tasik Y ni rasanya tak berubah byk tapi aku tak la sempat berpusing keliling tasik pun ptg tu sbb dah nk hujan... mungkin area2 tempat org jogging and taman permainan tu ada kelainan gak kot.

    Ko date la dgn L sekali lg kat situ anniversary ko nanti.. pasti cukup bermakna!

    ReplyDelete
  6. aku makan rojak kuih je...tapi masa tu aku x pusing pun tasik Y tu cuma makan je...anniversary????
    aku takut banjir je...hehehehe..tahun ni dah 3 tahun aku kawin dgn L...sekejap je masa berlalu...Khaira pun dah nak masuk 2 tahun...

    Ya dah lama aku x wat komen kat sini...busy sikitla bokde..smlm pun x keje sbb khaira x sihat sgt...

    ReplyDelete
  7. tasik Y, tak pernah pun ku jejaki...kat mana ha tasik nih?..jln nak g hospital baru tu ke? bukan berlagak tp betul2 tak tau...

    aku org ckp jln simpang rantai pun aku kelam kabut...siap tel akak aku tnya kat mana tu..aku kalau g BP tu aku main redah jer...jgn ckp kat aku nama jln hampeh..aku tau...bg tau aku lepas simpang ni g mana..pastu g mana...insyaAllah aku tak sesat...landmark aku building jer...

    ReplyDelete
  8. Hai Anonymous...

    You bukan Bee Peean ke? Actually Tasik Y ni kalau kita nak pegi, kalau dari arah Jalan Kluang, after kita nampak lybrary awam yg opposite dgn balai polis tu..kita belok ke kiri, go straight then nampak la kat kiri you tu Mahkamah, belok ke kiri lagi.. Ha.. kat situ la Tasik Y.

    ReplyDelete
  9. betul la tu..tasik Y tu jln nak pergi hospital Batu Pahat...

    comei pun x berapa tau sgt jln BP ni tapi L yg bwk sbb dia kan dulu kerja kat BP...

    ReplyDelete
  10. ala sam..aku mmg Bee Peean tp masa aku kat BP tu aku ni kan teruna pingitan...nak jln2 g Ngarem tu mmg takde nyer..

    betulah tu kan jln nak g sepital baru kan...

    tp setakat ni alhamdulilah ko campak aku kat mana je kat malaysia ni insyaAllah aku tak sesat...cuma Pulau Pinang (sebelah pulaulah) aku kurang mahir sikit..Sabah aku dah teroka habis, S'wk hehe....Kuching dan kawasan yg berhampiran dengannya aku ok la...

    ReplyDelete
  11. Hai Mei and hai teruna pingitan...

    Teruna pingitan..
    Ala.. skrg apa nk susah.. pakai je GPS, semua tempat kita bleh senang cari.

    Mei..
    Aku rasa pun anniversary ko nanti mcm time2 banjir je lah. Dengar td kt radio pun dah suruh standby area2 "KASHMIR" tu. Tapi don't worry.. Tasik Y tu tak pernah pulak aku dgr kena banjir kilat ke apa? Ada ker?

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...