Monday, November 16, 2009

PIZZA KUALI

Apa ni Makcik Mirror???
Apa yg hang buat ni?

Ini la resepi yg MM namakan PIZZA KUALI...

Tensen tul!!! Ada 3 adunan lagi belum bakar, soket oven dah MELETOP!!! BOMMM!!! Habis la pizza-pizza aku tu!!!! Waaaaaa!!!!!

TAPI!!!!

TETIBA MM teringat pesanan Ustaz masa kursus pra perkahwinan berbelas tahun dulu...

TING!!! Terus terngiang-ngiang kat telinga MM ni...

"Kamu semua jadi isteri kena kreatif.. kalau kat rumah bahan masak tak cukup, ikhtiar benda lain apa yang ada"
Maksud Ustaz tu kalau nak masak rendang misalnya tapi suami lupa nak beli kerisik tapi otak ni dah mengidam nak makan rendang.. cari je resepi rendang tanpa kerisik. Ataupun nak masak kari tapi santan dah habis.. masak je kari tak bersantan ataupun guna je susu baby (hehehe.. selera ke.. redah je la kot kalau dah desperate tu).

Adalah lebih kreatif lagi kalau kita ni pandai mencari rezeki sendiri.. sambil duduk rumah sambil tolong suami... (Eh salah.. tolong diri sendiri hehehe). So, mari ler join bisnes mcm aku ni...

http://www.bio-asli.com/?id=sam73


MM beli cheese yg tertulis PIZZA TOPPING ni sbb kdg terkeliru antara cheese parut dgn Mozarella, so nk selamat ambik je yg dah tertulis perkataan Topping atasnya tu janji ada perkataan HALAL.

So, sapa kata pizza tak boleh dimasak atas kuali ... sedap jugak tau..anak aku dah abis 2 pinggan tp dia punya topping dah hancusss angkara ku pusing terbalikkan atas kuali..

Ah.. tak kisah la tu.. MM ni tak cerewet.. janji bleh lepas utk breakfast pepagi ni..


1 comment:

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...