Friday, November 13, 2009

ROJAKKU.... NYUM NYUM NYUM


Blog MM ni dah jadi rojak... sedapnyaa... nyum nyum nyum....



Still " Hari Menghargai pemberian -part II"

(jam tangan hadiah dari bapa mertuaku)..

sayangnya dah rosak jam ni.. mungkin bakal dibetulkan.


Dictionary present from Mr. Alfredo G. Tutica (accountant tempat kerja lama warga Phillipines)

"Hi Mr. Fred!!!!....Where are you now Sir?"


Blog ni belum jadi rojak lagi.. BLOGSTARZ yg kubayar RM99

blog baruku yg kuharap tidak akan "dirojakkan" olehku...

still under maintenance... ringan je blog ni sbb blom jd rojak.


Blog yg tak berapa nak rojak - sekadar tempat untuk aku mengabadikan
contact web address teman-teman di Blogstarz.


Cuti sekolah ni nk gi lg pantai ni.. bestnyaa nk mkn rojak kt sini pulak..


Walaupun dah jadi rojak.. aku sayang je blog aku yg ni.. sbb.. bak kata COMEI.. "segalanya bermula di sini"... Hanya teman-teman tertentu sahaja yg aku berikan alamatnya. Tapi kalau ada yg dah termasuk ke sini tu... WELCOME TO MY ROJAK CORNER..

TERIMA KASIH la ya... napa tak tinggalkan pesanan..
"I bukan nak main sorok-sorok.. tapi blog ini terlalu peribadi.. (kononnya tuuu...)"
"Eh.. dah tau terlalu peribadi tapi dibuka kpd umum minah ni??"
"Tak aihhh... sesaja je.. nak uji sejauh mana you all sanggup menjejaki aku.. itu la dpt mengukur sejauh mana keikhlasan persahabatan..."
"YA LA TU... PERASAN TAHAP GABAN la Makcik Mirror ni.. sapa je la yg nk jejak muka awak tu ya.. takde punnnnn..... dah tentu nama pun tak bubuh nama betul.. mcm mana la org boleh jejak kasih..."
"Eh tapi ni aku dah bubuh gambor-gambor ni.. tak kan la tak kenal kot??? Ok ler tu...
Byee.. selamat makan rojak...nyum nyum"

8 comments:

  1. dah lamanya tak makan rojak..ingat esok nak beli la...nyum nyum nyum...tapi kalau makan rojak kat BP lagi sedapkan..yg kat tasik Y tu...

    ReplyDelete
  2. ya la.. aku rasa klu kt BP rojak paling sedap kt Tasik Y tu je la.. mana ada tempat lain lg...ermm kejap aku pikir.. kt mana ya?

    Tp aku tak boleh lupa makan rojak mee kt kedai Kashmir tu.. ada lg ke mamak tu ya? Nak tnya MS la.. Wey MS!!!ada lg ke rojak mee tu MS oiii... dulu kecik2 kalau nk gi Nggarem je mesti "boss" aku ajak lepak makan dulu kt kedai tu.

    ReplyDelete
  3. hehehehe...teringat aku pun sama, samada sblm pegi atau lepas balik dr Ngareem sure singgah kedai tu, pas tu kena teh di hidang kat cawan pecah seribu tu, tuang kan piring kecik dia tu, hirup...fuhhhhh....sampai sekarang aku tak lupa rasa dia....

    tp aritu aku g kedai tu...emmmmm...kureng...

    ReplyDelete
  4. ooo ada lg ya kedai tu? Lama tul aku tak pekena rojak mee kat situ.

    lg satu kedai makan apek selepas jambatan lama tu.. nostalgik tul kedai tu... sbb dulu masa sekolah rendah kalau nk gi rombongan mesti parents semua tunggu kat situ memalam buta. kesiann... skrg ramai dah meninggal.. apek tu entah ada lg entah tak. Ada jual roti canai ke apa masa tu.. lupa plak.. tp yg paling aku ingat tentulah teh tariknya tu.

    ReplyDelete
  5. hahahaha...rombongan... teringat aku masa nak g KL first time masa sekolah rendah, esoknya nak pegi dalam kul 11 mlm tapi malam ni dah tak leh tido....wahahaha...teruja nak tgk KL..mak bawakan bekal dan duit RM10, siap selotape duit tu takut hilang punyalah tak pernah pegang duit RM10 utk duit belanja...balik rumah kena 'marah' sbb tak belajakan duit itu...hahaha...masa tu mmg tak tau nak belanja apa, cuba skrg...

    ReplyDelete
  6. Aku pun masa sekolah rendah pernah pegi rombongan ke KL, yg paling aku ingat sampai skrg.. angkasapuri, RTM, masa tu terjumpa secara live Harjit Sing Hullon, sorang lg ayah bob (cerita opah) tu.. ala lupa plak la sapa nama apa tah pakcik tu.

    Dlm bas pulak dua kerusi kongsi bertiga, skrg ni aku tgk anak aku selesa je.. riang ria kerusi sorang satu, jln2 dah tak ingat rumah sbb seronok sgt dlm bas dgn kengkawan.. klu dulu kan budak2 ramai yg mabuk bukan mcm budak zmn skrg nih.

    Bagaimanapun aku kagum dgn guru-guru yg mengguruskan rombongan bebudak ni. Ya la.. memasing tentu ada pelbagai ragamnya.

    Eh tp mmg best la rombongan tu.. segala-galanya masih terawang2 di ruang mata.. kat mana la kengkawan aku tu semua?

    ReplyDelete
  7. ye la aku pun ada gi rombongan masa sekolah rendah..tapi x ingat darjah berapa..yg aku ingat satu kerusi 3 org..aku kongsi ngan madiha & rs..pastu kalau doyok ingatla..doyok & geng korek2 tpt duduk kita org dari blkg..giler betul la..tpt yg kita org pergi..pagi2 mandi kat masjid negara..pastu gi tugu negara tghari makan kat tasik perdana, muzium negara & ptg gi zoo negara...

    skrg tpt2 tu selalu lalu tapi x pernah singgah pun...zoo negara tu pun agak2 dah 10 thn x pergi

    ReplyDelete
  8. hahaha.....darjah 4 ke 5 mcm tulah mei....masa tu aku kenal ke ko mei?...RS n Madiha tu aku kenal la...

    kalau boleh ulang lagi sure aku nak berulang masa tu....dan for sure aku.....heeeeeeee.....

    masa makan kat tasik perdana tu best..aku nak beli ice cream tapi sayang nak belanjakan duit yang mak aku bg, last2 aku tak jadi beli sbb sayang duit tu...

    ooo...tok....biasa dia yer.....

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...