Wednesday, December 9, 2009

MESYUARAT TINGKAP

tingkap rumah MM yg dulu selalu bertutup.. tp sejak si Jenab kena buang dgn org2 kg.. tingkap ni dah boleh dibuka bila2 masa kecuali malam...
****************************************************************************************
JENAB adalah sebuah nostalgia... sob sob sob... tapi kami mmg mengizinkan dgn redha org2 kg menangkapnya lalu membuangnya entah di mana sbb tabiatnya yg suka "memecah masuk" rumah-rumah orang tanpa kebenaran.
Ah.. lupakan la kisah si Jenab.. nanti mengalir air mataku... kami hanya mampu berdoa mudah-mudahan Jenab dapat menumpang teduh di rumah lain yg lebih mewah dan selamat...amin..
How are you today everybody? I haven't slept much last night...so, as usual, tingkap "rumah" puansyurga ini terbuka untuk bermesyuarat sebelum MM menarik gebar untuk ZZZZ... opss sorry... MM bukan nak tido pun, actually byk benda nak buat hari ni...
Oh ya sebelum mesyuarat.. perhaps.. I should give you a brief history of me, so you know who you're dealing with:
* Female
* 36 (dah remaja purba MM ni)
* Friendly
* Happy go lucky
* HOMELY TYPE...
* married
* bioasli ..
Kenapa ya MM highlightkan HOMELY TYPE tu? Sebabnya... segelintir org menyangka yg I ni mesti bosan stay kat rumah..
"OH tidak girl... silap tu... hariku sangat bermakna tinggal di rumah.. di kelilingi oleh sahabat-sahabat setia yg sering menemaniku di alam cyber..anak-anak yg suka makan, kerja2 yg membuat aku enjoy melakukannya, memang ler I jarang bermesyuarat tingkap dgn jiran tetangga tapi kami mesyuarat kt cyber "
Kenapa ya.. kenapa sorang kwn MM tu dia kata tidak betah tinggal di rumah? Hari-hari dia mesti nak meronda? Mesti nak makan kat luar? Why? Why? MM dah puas dah meronda ketika zaman remaja sampai ditegur oleh sorang kakak di rumah sewaanku...
HO HO HO... ternyata meleset tekaan kau kakakko!



8 comments:

  1. MM I wished I can become fulltime housewife tapi sebab banyak lagi commitment kenalah kerja lagi... heheh...2 weeks jadi fulltime housewife cum bibik recently memang best, walau penat tapi seronok. Anak2 pun rasa seronok mummy ada kat rumah hari2, time nilah yg dah besar pun nak manja2 lebih, mintak mummy mandikan...semalam start kerja semula sbb bibik dah balik sini last monday.

    ReplyDelete
  2. cita2 comei pun mcm tu gak..nak jadi "mem besar" kat rumah..ngeh ngeh ngeh..


    psttt....bertambah2 comei la aku ni kalau dah jadi mem...

    ReplyDelete
  3. Ya Puan2.. apa yg berlaku pd MM ni sebenarnya adalah doa MM dari sebelum kawin lagi.. masa tu tiap kali bangun pagi nak pegi keja mesti mengeluh...

    "Penatnya nak gi kerja.. mcm ni nak kawin je lah"... kwn2 MM gelakkan.. diorg kata kalau kawin lagi banyak kerja..

    Tak sangka ianya menjadi doa.. once I kawin je dan dpt anak sorang.. hubby suruh berhenti..

    Mula2 duduk rumah tu mmg ler bosan, ya la masa tu pun muda lagi..umur dlm pertengahan 20an.. anak pun baru sorang, mcm2 la aktiviti dibuat tiap ari utk hilangkan bosan... gi belajar menjahit, tanam pokok bunga, belajar masak dgn jiran tetangga dan mcm2 lagi.

    Alhamdulilah skrg dah serasi.

    Eh you all ni betul ke nk jadi fulltime housewife ni??? Tak menyesal ker? :D

    Takut nanti tiap ari nampak muka you 2 org ni mengukur jalan kt shopping complex sbb keboringan duk rumah.

    Ada kawan I sorang tu ckp.. kalau perempuan duduk rumah tak kerja ni nanti cepat nyanyuk... heh heh heh..

    p/s: tapi ada sorang makcik tu kerja gak (noreh) tapi tuanya dia nyanyuk je.. tak betul la kot teori ni. :P

    ReplyDelete
  4. duduk rumah..full time housewife...best gak erk..dulu pernah 2 tahun berhenti kerja lepas dapat anak kedua...lepas tu kerja balik le...tak best aaaa..tak ada income sendiri....makan minum semua cukup...tapi kekadang tu kan...hihihihi gatal nak beli itu ini..tanpa pengetahuan sidia....heheheheh..

    ReplyDelete
  5. Hai Mama Miraki..

    Gatal beli itu ini tanpa pengetahuan si dia? Wah! Beli apa tu? Mesti beli perabot mewah ni.. :D

    MM pulak "hantu baju".. every month mcm nk beli baju je..:) tapi kalau pinggan mangkuk tu MM tak teruja sgt nk membeli sbb ibu mertua dah byk hadiahkan. Mungkin disebabkan ikhlasnya pemberian dari si ibu mertua tu tadi, sampai skrg menantunya ni dah tak minat nk beli pinggan mangkuk lagi. hahaha.

    p/s: tapi tak tau la kalau ada org pas katalog PINGGAN EMAS... seram.. kot terbeli.

    ngeh ngeh.ngeh.. harap2 ibu mertuaku hadiahkan langsir rumah supaya langsir tu nanti seumur hidup tak payah ganti. :D

    ReplyDelete
  6. yg best klu jd mem besar with fully paid...hihihi...kerja jg rumah tangga, suami & anak, htr anak skolah dan shop2 tanpa lihat price tag....waaa tinggi sungguh anganku... syukurlah ada kerja lagi (dah insaf semula hehehe)

    ReplyDelete
  7. Mummy Gee..

    Baru MM terbaca Mummy shopping pingan mangkuk sakan kt Langkawi. Cantik sgt set corelle tu! Ya Allah.. tetapkan la imanku.. MM baru "ckp besar" td kata dah tertutup pintu hati dgn pinggan mangkuk.... hahaha.

    p/s: Sapa la nak hadiahkan MM set tu di hari jadiku ke 37 ni? Harap2 IRP terbaca la komen adindanya ni.

    ReplyDelete
  8. MM start dari mlm ni buat2 ler mengigau cakap corelle2 tiap2 malam sampai ada org boring dengar, sure the next day set corelle diletak atas katil biar u x mengigau lagi...(pst...klau tips ni berjaya inform i yer... boleh tiru...hehhe)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...