Wednesday, December 16, 2009

Ooooooo......

"As of today, Facebook will automatically index all your info on Google, which allows everyone to view it. To change this option, go to Settings --> Privacy Settings --> Search --> then UN-CLICK the box that says 'Allow indexing'. Facebook kept this one quiet. Copy and paste onto your status."

Ermm.... bagus gak info dr kwn MM ni, mekasih kt dia.... tp MM rasa tak kisah la kalau org nk view just permukaan FB kita tu je sbb kat situ just terpapar sapa friendlist kita je. Takat org tau friendlist kita tu MM tak kisah sgt.. asalkan jgn diorg tau sama ada hari ni kita dah mandi ke belum.

MM pun dh block beberapa org yg suka "mengacau" kt FB tu.. Mengacau tu bukan la maksud mengurat tapiiii... asik la nak add sampai berapa ratus kali tah.... BOSAN!!! dah la pc ni kdg lembab.. entah berapa akaun FB tah org tu buat. Mengada! Nak meniaga pun patut2 ler.. jgn ler mengacau org.. org pun busy ler.

Eh... MM tgh marah ker? Eh sorry ya... MM ni baik orgnya... mana suka marah... ala org tu MM tak kenal.. tak kisah la kan kalau MM bebel kt dia pun..

Eh you all... tadi kan MM tengok kt Mirror MM TERPERASAN tau yg muka MM makin licin n putih... takde org puji pun... mirror MM yg puji sendiri... Mirror.. Mirror on de wall.... you all "tiru la mcm saya"... sbb skrg ni bila basuh beras je MM guna air basuhan beras yg kedua tu cuci kt muka... sungguh menjimatkan!

Apa ni... kejap cerita psl FB kejap cerita psl Mirror... ckp tak tersusun langsung.... Oh psl FB tu.. skrg ni lapang sikit fikiran MM sbb gmbr tu dah boleh diprivacykn...kt ruangan setting tu.. so takde la org kata semua org boleh tgk gmbr kita sesuka hati yg adakala agak2 privacy atau pun yg agak "memalukan" ke...

Eh anak aku nak suruh buat susu la.. babai... nt sambung lagi...

3 comments:

  1. Hi, selamat berkenalan..Welcome u to visit http://anagallery-suhanaoct.blogspot.com..Nice to meet u :)

    ReplyDelete
  2. nice to meet you Anna...
    ya.. satu bisnes yg bagus. Tahniah. moga sukses!

    ReplyDelete
  3. Tak ada lagi pelanggan yg tunjuk parang, dengan wajah yang bengis. Masing2 sudah menggunakan kecanggihan IT dalam mempromosikan biz masing2. Kalau prospek marah pun, muka dia kita tak nampak.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...