Saturday, January 23, 2010

AKU SUKA, AKU SEDIH


Hari ni aku sedih sbb...


1) biasa la... as a Johorean jati.. yg mana aku ni lahir kt johor, sekolah kt johor...dulu keja kt johor, bercinta kt Johor pastu skrg duduk Johor... selamanya Johor, normal la klu sedih dgn berita kemangkatan baginda Sultan Johor... even tak pernah jumpa personally tp sedikit sbyk pasti terasa sayu2 mcm tu... lg2 aku ni kan berjiwa sentimental.. pulak tu td tak sempat nk tgk pengkebumian baginda kt TV tu psl busy tak bersebab... patu bila org cerita2 cam menyesal plak tak tgk... menda tah aku ni.

2) aku sedih sbb kwn aku yg merajuk dr aritu terus merajuk smpi skrg... ni semua kesilapan teknik la ni... kan aritu aku cuti lama..dia call time aku kt oversea...patu baru ni dia call lg.. kan aku suka sepah henpon aku... kdg berminggu duduk dlm handbag patu aku x dgr dia call... patu aku cuba call x dpt....patu dia ingat aku dh tak pedulikan dia... sedeynyaaa.... menci la cam ni. Takpe.. malas la nk pujuk lg...

3) ada lg yg menyedihkn.... mls nk tulis.... tulis dlm ati je.. waaaaa... sabau je la..


TAPIIIII...

Hari ni aku gembira jugak sebab....


1) Sebab dpt jumpa Mak akuuuuu!!! Adik aku... patu anak sedara aku yg comel2 tu... (gmbr len kali ler aku upload... arini x bwk adaptor). Heee comeynyaaa si Naila dgn Danish tu... Cik M sayang semua ank sedara Cik M... comeyyy!!

2) alamak IRP ni org baru nk tulis dia nk pakai PC plak sampai lupa apa nk tulis td...


HAAAA!!!

3)Ya... aku happy sebab hari ni aku dpt tudung idaman dgn harga yg cun! Nak kena ckp dgn Nurul Adiah ni... Weyyy... Nurul... Cik M dh beli tudung tu... (gmbr xyah upload la... wat menyemak je hari2 menampakkan wajah Cik M yg tak ler cun mana ni).

4) dan ke 5,6,7 dan seterusnya.... aku happy sebab... sebab aku memang sentiasa berusaha utk happy... Jom happy!! Byee... dah happy pun..sbb dah berjaya buat entry paling merepek ala niang rapik hari ni.. hahaha..






4 comments:

  1. salam takziah utk warga Johor...

    ReplyDelete
  2. hai BB... salam takziah utk ko juga. Amacam hari ni?

    ReplyDelete
  3. address IC aku dah tuka la Sam... cuma boleh di katakan tempat kelahiran/asal... Johor..mungkin dah tak boleh dikatakan anak jati Johor...tp aku tetap wong Jowo... jowo selawase..

    Semalam aku ok2 je...pagi anta mak aku follow up kat sepital pas tu rutin biasa semenjak mak aku keluar sepital..every 2 hour mak aku kena bg ubat...

    hari ni agak lapang..cuma kena monitor 2-3 benda je...utk BKB38..hehehehe...

    ko mcm mana sam? bnyk sgt N3 ko aku tak baca...smlm baru ada kesempatan nak baca keseluruhan N3 ko...kalau nengok N3 ko tu..bnyk masa lapang tu...boleh isikan utk OCKB38...

    ReplyDelete
  4. wah! adress dah tukar plak?.. ya lah BB, OCKB38.. kaya dan sihat walafiat sekaligus. Kalau impian ko tu dh tercapai,jgn lupakn kengkawan semua.

    mmg ler.. psl N3 aku semua ni.. aku bosan aku tulis le... kalau ada "ubat" bosan lain yg lebih mujarab ko suggest la kt aku supaya aku berhenti menulis..hehe..tp itu bukan bermakna aku paksa org baca N3 aku..kan aku tulis sesaja je..klu ada org lalu-lalang nk cuba resepi or tip/doa yg aku bg dipersilakan. Besar pahala klu kita menurunkan ilmu dgn ikhlas pd org.. ko jgn lupa bubuh resepi kat blog Old School tu... beranak pinak insyAllah pahla sampai liang lahat... tp resepi tiwol ko tu mmg sedap. blom sempat aku cuba.. cuaca mcm mendung je, nk jemur ubi takut tak kering2.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...