Thursday, February 18, 2010

DAIRY FESYEN LAMA


siram sayur je belum...

merayau ke blog teman2 sudah.... makan sudah...... bergayut kt tepon dgn si Leha sudah.... tepon adikku si P sudah...... sediakan anak2 makan sudah.......nak cuba contact si MS tp tepon rumahnya nginggggg pun sudah..... reply comment "die hard fan" SMKSM kt ** sudah.... si A (tuan moderator yg aku lantik tu x muncul mlm ni ....jd aku bermaharajalela la kt situ, menggila kuasa... hehe).... ramai pulak peminat2 kt situ.... t.kasih le sapa yg join group tu.. hingga setakat ni dah mencecah 60 org....

semuanya SUDAH! tp update blog je belum..... hari ni I ingat nk tulis dairy la kt sini.... dairy fesyen lama.... klu dairy fesyen baru lain.... kreteria dairy fesyen baru ialah :

1) bergambar....
2) boleh dibaca oleh semua org
3) segan sikit nk meluah secara jujur apa yg terpendam...... maklum... semua org bleh baca..
4) terpaksa sensor sikit bubuh star2 (**) mcm ni utk nama2 org..... takut kena saman.

OK.. bayangkan kalau MM tulis dairy kat sini sebijik mcm dairy yg pernah MM simpan zmn monyet2 dulu..... agaknya mcm ni kot...

6.30 pagi - pagi ni selepas selesai melaksanakan kewajipan... aku pun mengONkn PC burukku... lalu mengendap di FB.... nmpknya semua teman2 di FB tak on line, dasyat tul la diorg ni, bangun lambat ke apa diorg ni??? ishh.... malas tul la diorg ni.... ada ke bangun lambat...mentang2 la cuti CNY....hahaha... tetiba pintu bilik terkuak... alamak! napa la anak2 aku dah terbangun pepagi buta... aku baru nk berFB.. ah tak jadi la mcm ni.. baik aku buat sarapan.... apa aku nk masak ya? Masak telur dah la.

9.00 pagi - aku menyidai kain yg aku basuh mlm tadi... sambil tu ank aku ... aku suruh mereka makan... seronoknya kalau hari2 diorg cuti... dpt aku bermanja2 dgn mereka...alamak!! prangg!! Ya Allah Ain dh pecahkan botol kicap dan sos kt peti ais.... TENSEN!!! kempunan aku nk masak daging masak kicap hari ni.

10.00 pagi - aku cek lg PC... jeling2 kt bloglist sapa yg dah update blog...pegi blog kengkawan.. pastu bebel sikit2 kt blog MS... pastu aku gi blog Comei...mcm blom sampai opis je makcik ni... aku pun pegi la mandikan si Shashal... Pastu masak daging yg aku dah cairkan pg2 buta tadi.... plus masak buncis.... arini masak 2 jenis je.

12.00 pagi - tengok si Comei mcm ada je ... aku pun kacau dia sampai la aku lapar... aku pun lunch... sedapnya aku masak hari ni... aku ciplak resepi MAMA MIRAKI...tp tak bubuh kicap pun... sebab kicap kesayangan dah dipecahkn dgn si Ain td. Tp sedap tau... anak2 pun suka... cik abe pun suka... aku bubuh sos tiram yg belum sempat dipecahkan oleh Ain sbb sos tu aku terlupa nk letak peti ais... rupa2nya ada hikmah....klu tak tentu sama2 arwah senasib dgn kicap dn sos cili and kicap sotong dlm peti ais tu.

1.00 t.hari - aku memotong rambut Ain.... nasib baik lembut pulak hatinya dgn cadanganku utk memotong pendek rambutnya tu. Tak sia2 aku berdoa... rimas aku tengok rambutnya yg pjg tu...Cantik gak aku potong....mcm kt kedai... takde sapa puji.. aku je masuk bakul.


Aduhhh penatnya ya menulis dairy..... mcm ni dulu aku bleh tulis dairy berhari2.... heran aku. Oh tobat.. sib baik aku takde dairy lagi.

Ini je la dairy FESYEN LAMA yg mampu aku hasilkan..... penat aku menaip... babai...menyesal ke baca? Sorry.... :D

4 comments:

  1. ohhhh dah mencuba ye resepi daging tu....hah kan dah kata disukai seisi keluarga...heheheheh...ganti sos tiram tu dgn sos lada hitam...lagi kaw..kaw....

    apa-apa pun klasiklah diary lama tu...nanti bilah dah habis tahun tu ada sessi bakar helaian dairy tu..hehehhehe

    ReplyDelete
  2. Memang laris resepi daging ala Mama Miraki tu...bayangkan bila I turun bawah dah licin mangkuk tu..sib baik time lunch I dah dpt rasa. I bubuh bwng bombay yg warna putih tu..sengaja beli khas utk masak resepi ni..

    Sos lada hitam mmg xde kt rumah ni jd I bubuh lada hitam tumbuk byk sikit.. sos2 lain dah dipecahkan si Ain.

    Dairy lama mmg klasik...eh nk kena bakar ke Mama? Hehe... I masih simpan lg dairy2 zmn monyet, sbb tu la ada org pelik bila I bleh ingat nama penuh kwn2 lama..sebenarnya dulu I suka tulis nama penuh mereka bila menulis dairy.

    ReplyDelete
  3. wahahaha...lawak2 dairy lama tu....tapi dulu2 comei x de la menulis tiap hari..awal tahun je rajin..bersemangat gitu...

    ReplyDelete
  4. memang lawak Mei dairy lama tu... siap aku tulis ko buat apa dgn aku, gunting rambut kt kedai apa...kat kelas borak dgn bestpren aku, A dgn C***i. Bergaduh dgn si polan2..semua aku tulis dailog2nya sekali hahaha..

    klu skrg aku tulis mcm tu.. alamat la tak siap keja2 aku kt rumah ni. Tp dulu ms aku keja.. klu tensen dgn boss aku suka tulis kt dairy..semakin tinggi tahap ketensenan alamat makin panjang berjela la aku tulis sampai bermuka2 surat..sbb dairy aku berbentuk buku hardcover tu.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...