Monday, February 8, 2010

DON'T JUDGE A HANDPHONE BY IT'S COVER

Pagi ni Shashal merengek2 tak nak sekolah...SO! aku pujuk le dia dgn bermain2 kat laman rumah.... sambil tu mamanya nk test POWER handphone cikainya yg telah diUNDERESTIMATEkan selama ni....





cuma ada 3 jenis bunga je kt rumah aku ni... nak kena beli 4 pasu lg nih.. tak cukup nak buat MANDI BUNGA 7 JENIS .. eh kalau ikut tradisi Jowonese... bebudak bila dah umur 7bln diorg buat majlis ala2 birthday & bayi akan dimandikan dgn bunga2an yg segar.. tak tau la utk apa... untuk naikkan aura kot? sbb tu la aura Mawi tu meletop2 sbb dia kan Joworld gak mcm aku.. eh sorry Mawi... makcik gurau je ni....


mlm tadi aku PAKSA dia gunting rambut....tp Mama la yg gunting.. jgn harap la nk gunting dgn mamak ke...salon ke...baru nmpk kedai gunting tu dah MELALAK2...



indahnya duniaku ~ Sekali-sekala serf. internet kt luar rumah ni best pulak... jiranku Mrs. Chin tak nampak bayang pulak pagi ni? Mungkin tgh buat sarapan agaknya.. Mai ler Chin... join I dgr lagu BIARLAH RAHSIA ni.... jom berjoget!

Pernahkah kau bermimpi...seketika....
berada di tempatku... membayangkan..... lalalalala.....


8 comments:

  1. saya amik gamaar untuk blog pun pakai kamera HP Nokia je..camera dai 5.0 megapixel. dulu pakai kamera..tapi lepas camera CANON ku hancur berderau jatuh time raya hari tu..malas lak nak pakai kamera..yelah nak buka beg amik kamera...pakai hp lagi senang maaaa

    ReplyDelete
  2. sgt dipersetujui tu Mama..paling malas nk bukak2 beg..dan lg nk caj bateri..cepat je bateri exhausted tp MM still guna gak le camera and camp corder klu nk snap benda or event yg penting2...sbb snap guna HP MM ni bila dicuci gmbr dia mcm kurang sharp. But I love it so much..sgt memudahkan..upload pun zasst je x sampai 5 min.

    ReplyDelete
  3. ya bokde gambar2 kat blog aku tu pun aku ambik guna hp nokia ku yg x canggih tu..cuma 2 megapixel je..ok je...
    kamera digital aku dah masuk store...semenjak charger rosak..x rajinla nak membeli lagi...

    ReplyDelete
  4. hp ko mmg canggih Mei..aku tau..harga pun mahal kan? HP aku murah je.. tp sbb my IRP yg hadiahkan aku kena la hargainya walau aku pernah tergamak nk faraidkan pada si Ain...nampaknya tak jd la sbb dah beli USB cable yg me"zasttt"kn kerja2 aku...mungkin sampai kiamat kot aku pakai Hp yg ni melainkan IRP ada ura2 nk hadiahkn yg lain.

    ReplyDelete
  5. wah dasat tu sampai kiamat....aku x de la spi kiamat..kalau ada rezki beli la lagi...hp yg ni pun selalu je anak dara aku tu baling2 bila dia geram...dah sembunyikan pun boleh jumpa...

    ReplyDelete
  6. hehehe...konon je aku ckp sampai kiamat Mei...sesaja je tu sbbnya selama tempoh aku kenal hp...ada la lebih kurang 5 kali aku bertukar .. yg ada tu hilang ms hantar kt kedai, ada yg rosak dan paling sadis yg terjatuh kt t****t awam kt R&R Ayer Keroh pun ada..dah la hp paling termahal kononnya aku beli zmn tu. hahaha...sib baik beli dgn duit sendiri.

    ReplyDelete
  7. Camera klu 3.2 mp tu dah kira ok resolution gambar..tak perlu pixel besar2 bukan kita nak print gambar yang saiz gedabak pun....heheh. Mummy punye HP pernah hilang kat R&R Pagoh on d way nak g JB. Masa tu lepak2 kat bahu jln nak hilangkan ngantuk sambil minum & makan kuaci. Masa masuk keta bawak botol air mineral je hp kat tinggal kat tmebok...sampai kat tol Kulai baru perasan...rezeki bangla tukang sapu lakut...Pas tu seminggu dua x de hp (nasib baik hubby belikan Hp baru walau tak secanggih hp yang hilang itu....)

    ReplyDelete
  8. hehehe...ralat je kn bila hilang mcm tu je Mummy.. nak patah balik jalan sehala plak tu... klu patah balik pun kebarangkalian utk ditemui mmg teramat tipis.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...