Thursday, October 6, 2011

Japenese Food and Mee Rebus - Jusco Tebrau City

こんにちは Ko ni chiwa!!! 

Korimastak?  Korimastak = Kau rimas tak?  (Hahaha.. sila jgn percaya, 
memain je la).

Hasil dr dipaksa2 makan oleh si Shashal... akhirnya I tersuka jugak la dgn menu japenese food ni semua (gambar bawah)... bebudak pulak lebih suka mkn sushi... duduk di sebelah "meja sushi berpusing" memang mengujakan mereka... kalau boleh apa yg bergerak  di depan mereka semua nak dimakan..




Hamaguri - saiz besar - RM8, kecik RM4.. sila mkn dgn nasi putih atau nasi goreng....Makan panas2 ketika hujan lebat, wah! Memang tak boleh kata apa... Dulu kecik2 bila menonton drama Jepun alih bahasa, rasa terliur melihat gadis2 berkimono makan menu mereka.  Masa tu duduk kg, mana jumpa Japenese food ni semua, selipar jepun byk  la.... hik4.... telan air liur je la jawabnya masa tu.







Takuyaki - RM6... First time makan benda ni kt Mid Valley .. mcm menarik je cara dia masak masa  tu, sumbat2 masuk acuan tembaga panas2 guna lidi, sgt melekakan melihat gadis2 di situ buat keja... tp ramai peminat sgt Takuyaki ni (or what we call TAKO) terpaksa q up pjg..


Ok pastu layan Mee Rebus plak...(ni cerita lain ye... bukan di Restoran Jepun  td)

harga - tak ingat la berapa...tp kurang dr RM8 kot... memang sedap..



6 comments:

  1. asyik entri makan je erk??

    ahh!!!

    aku nak letak gak la..

    ReplyDelete
  2. hai Amsuda..entry psl makan la paling selamat..makanan tak mampu berkata2..

    ReplyDelete
  3. makanan jepun??? favourite hubby mummy tu... 6 yrs duduk sana asyik melantak sushi, miso sup, udon ntah apa2 lagi tu yg dia suka sangat tu...tp tekak mummy tak boleh masuk la... jadi peneman hubby je la, paling boleh makan pun tempura dia je... makan tempe tauhu ngan sambal kicap lagi sedap ... hehhe

    ReplyDelete
  4. betul tu Mummy... me too tp dah selalu kena paksa makan dgn bebudak tu..akhirnya dpt gak yg boleh diterima oleh tekak... belut (eel) tah apa nama jepun dia tu pun ok jugak la klu dimakan dgn nasi goreng pahit dia tu..nk kulit cantik org kata makan je la. Apa nak buat...kegemaran majoriti kt rumah ni...

    ReplyDelete
  5. gamba yg last tu kalu aku makan silap aribulan 3 ari aku duk kat umah...

    ReplyDelete
  6. ya ke? kan gear box.. ko elergi dgn gear box ke BB? sedap bila makan guna straw tu..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...