Wednesday, February 24, 2010

KURUNG NAN BIRU...

Tetamu datang tetamu pergi
Namun tak tiba orang ku nanti
Hanya sepasang kurung nan biru
Menjadi teman mengubat rindu ku
oh...LALALALA...

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Adakah aku yang tergopoh-gapah???
atau aku belajar dari kesilapan semalam???

ya.. benar...
kita kena belajar dari kesilapan..
kesilapan di syawal yg lepas
di mana baju raya kami tak siap....

KESIANNNNNN...

so!!!!

Jom... MM nk gi beli baju raya ni..
warna kaler BIRU ..BLUE BLACK!!
org kata MM tak sesuai dgn kaler mcm font ni??

tp...MM tak peduli..
MM STILLL nk cuba baju kaler ni..
mcm uniform masa zmn keja2 dulu...
asalkan kaler tak mcm kaler
uniform sekolah dah ler...

owh!!! ada pix baru....SORRY..sekadar gmbr hiasan..
tiada kena mengena dgn cerita di atas..
ni bukan kelas MM pun..
tp kelas kengkawan
saja tolong simpankan...
ramai kwn2 dlm gmbr tu..baik2 belaka mereka semua ini...





9 comments:

  1. Ah... Ni setelah aku kembali dari FB aku dah kira-kira. Makcik MM punya 4meter. IRP punya 4meter suku. Ain 4meter, Qistina 3meter dan salsal 2meter... Campurkanlah sendiri ya... Matematik cik lagi terokan...

    ReplyDelete
  2. oh terima kasih...t.kasih sesgt ANIS oiii... Bab2 ni aku mmg kena tanya pd yg pakar...tahun ni aku nak beli sepapan terus, biar kain jenis sama pun takpe. Selalu tu aku kan klu beli, IRP kain satin..pastu aku sutera... jd this year aku ingat nk beli je klu satin semua satin...klu kain guni semua kain guni.

    ReplyDelete
  3. Qistina darjah berapa ya... Ci tengok je panduan kat blog aku tu ya.

    ReplyDelete
  4. ye la aku rasapun thn ni nak beli sepapan je...senang x yah jeles2 ada yg mahal & ada yg murah

    next month rasanya dah kena membeli utk hari raya...thn ni kena awal x mau terjadi mcm thn lepas..hehehehehe...

    ReplyDelete
  5. ok Anis...thanks...sgt berguna penggiraan tu...klu tak..aku ni selalu kena kelentong dgn penjual kain je.

    MEI ~ aku tgh confuse ni..sutera shantong tu klu lelaki x bleh pakai kan? ada kwn aku ckp dia belikan laki dia sutera shantung...klu namanya sutera..setahu aku lelaki mcm tak dibenarkan pakai je.

    Tgh pikir ni kain apa yg sepapan & semua org dibenarkan pakai

    ReplyDelete
  6. rasanya yg x leh tu sutera asli kot...sutera skrg mana ada yg asli..maksud aku yg kuar dari ulat sutera tu la..kalau ada harganya berjuta kot hehehehehe...

    tapi kalau rasa was2 x yah pakai la atau pun ko tanya ustaz ke untuk puas hati. L ada sehelai tapi x nak pakai..bazir je aku beli...dah la mahal...

    lagipun biasa org kaya2 kawin kan pakai sutera..boleh je...ye la lepas nikah kan ke kena solat sunat

    ReplyDelete
  7. nak selese - beli jer kain japanese cotton...heheh....sejuk kain tu sedap pakai...

    nak selesa & bergaya - sutera ma...

    nak bergaya tapi tak selesa - broked , songket

    ReplyDelete
  8. japanese cotton? my MIL pernah pakai..mmg soft warna dia... tp Mummy...masalahnya skrg ni..nak beli sepapan utk sekeluarga.. ada japanese cotton yg utk lelaki ke? maksud I yg plain? tengok tu mcm berbunga2 je..

    i pernah belikan my IRP baju corak2 mcm pompuan ms raya beberapa tahun lepas...tp bila dipakai tu nmpk weird.. hehehe..jahat betul I..bukan nk dengki...sesaja konon nk lain dr yg lain...tp sekali pakai terus I tak bg dia pakai lg.

    ReplyDelete
  9. COMEI ~ betul la kan.. tp klu was2 baik aku xyah. Nt aku tanya Ustaz utk pengesahan.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...