Thursday, April 1, 2010

ASALKAN DAPUR MASIH BERASAP.....

Mama Miraki cakap, disebabkan malas Mama cuma goreng ikan dory (mcm tak pernah dengar tapi mungkin pernah makan kot kat restoran fish and chip).... tapi Mama tak tahu ke... ada lagi orang yg tengah malas tahap melampau hari ni..... siapakah dia?? :)... mari kita tengok..

Dlm kemalasan yg melampau akhirnya MM dapat juga memboloskan diri dari berhasrat untuk makan di luar.. Pagi tadi bangun-bangun je rasa malas, ditambah pula "cemburukan" si Y yg sdg bersiap-siap untuk ke restoran bariyani bersama anak-anaknya sewaktu menelefonku tadi bagai menambah lg percent kemalasanku...

Apakah menu hasil kerja orang malas hari ni? check it out!!!!


kari dalca campak-campak!


huhu!!! malas tak? malas kan?... ayam goreng segera...jenama...
jenama apa ya? lupa plak...plastik dah terbuang plak...tp mmg sedap dan berempah...

pastu... semua masakan di atas tu MM match dgn nasi bariyani...
gmbr nasi bariyani tak payah la upload sbb
tak jelita pun... pucat je... MM cari pewarna oren tak jumpa2.... yg ada pewarna hijau...takkan bariyani warna hijau plak...dah mcm nasi hujan panas plak nanti...
bagaimanapun setakat nak buat rasa-rasa bersempena minggu kemalasanku..
ngetoplah jugak, sedap walaupun lupa nak suruh IRP beli susu cair.. lantas kugantikan ia dengan susu tepung si Shashal..... ok gak rasanya...lazat!!

tiap hari mcm tu la MM ni... berfikir-fikir apakah menu untuk membantu
menghabiskan stok bahan mentah yg IRP beli di peti ais..
kalau dia tak beli stok tu lain la cerita kan..
boleh buat alasan malas masak.. hehehe...
tapi kalau dah ada.. amatlah berdosa kalau kita tak memasak
untuk insan-insan yg perlukan makanan di rumah ini...
kering plak sayur2 kt peti ais tu karang... takpun tauge dah jadi pokok plak nanti...


Anak bujang MM dah makin kuat makan skrg... tiap sejam sekali ada je
makanan yg dia rengekkan... semakin kreatif pula menyebut resepi2 yg MM pun kdg
tak terbuat... hoyimi, makaroni, pizza, donut, kek coklat.... nasib baik dia tak suruh MM masak sushi.... hehe...belum belajar lagi la.








2 comments:

  1. ni kira rajin la ni MM

    aku kalau malas terus tak berasap dapur tu...

    walaupun ada insan2 yg tgh kebuluran dlm rumah tu...

    aku ni zalim tak hengat kalau tgh kena penyakit M ni

    muahaahahaha...

    ReplyDelete
  2. eleh...ya je ko ni... dapur tak berasap takpe...restoran berasap pun byk kt KL tu tggl pilih je...

    p/s: aku sangka ko tak keja arini.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...