Sunday, April 18, 2010

ENTRY DI TENGAH MALAM BUTA YANG SEPI

Miss Mirror Dan Kisah Kerabunannya ~ Part II (Part I dah delete kot)


Salam semua.... dah pukul 1.29 pagi.... sepatutnya kita ni dah tido..... lain la kalau kita budak tengah belajar yg assingment melambak..... tapi MM ni menggedix plak tak nak tido....menggedix kan?

Padahal.... mata dah mengantuk pun.... tapi blogger2 tu bagai memanggil2 untuk menerjah blog memasing.... diorang tak paksa..... tapi bila dah terjelepok ke "rumah" diorang rasa tak nak balik pulak..... tu yang mataku yg dulu cun (takde sapa yg puji...sesaja mensyukuri pemberian Ilahi) kini sudah menunjukkan ciri-ciri wanita antik (takde sapa cakap... sendiri merendah diri).. sebab asyik adap PC.... tido lambat.

Sebagaimana Mamamiraki yang tak suka berspek... MM pun tersenarai di antara mereka yang paling rimas kalau ada sesuatu tergantung kat hidung jambuku ini (bukan jambu yg tu...tapi buah jambu). Padahal... kalau ikutkan....mata MM ni dah rabun dah dari zmn sekolah lagi.

Tapi yang menggedixnya sun glasses rajin plak pakai aku ni konon biar mata tak silau dengan cahaya matahari dan lambat kedut.... cuba la bayangkan kalau kita duduk tghari buta kat tgh panas...... apa jadi? Kita kerut2kan muka kan.... ha tu la yg jadi kedut tu...sebab tu la MM kan dah selalu pesan..... gi mana2 bawak je sunglasses tu.......tapi bila MM pakai sunglasses diorg panggil MM Mak Datin plak.....ada2 je diorg ni..... tak mo la jadi Datin..... hehehehe (ketawa ala Datin ni.... mana Supir aku? Aku nak gi function ni... eh salah....

"Pak Kordi..... hantarkan I ke rumah Datin Comei sekarang.... cepat sikit!!! Terhegeh2..." Jerit Datin Mirror dari villanya 10 tingkat yang bertingkapkan emas. (mari kita berangan).... hu hu....


first time sepanjang 3 thn ni MM bertukar lipstik ke kaler merah "semula"
nmpk mcm ketinggalan zaman tak? Actually dah bosan dgn kaler milinium
biar la kembali ke takuk lama...janji IRP sayang...


Sepanjang hidup kat dunia..... ada lebih kurang 3 kali spek bertukar... mula tu masa sekolah... order spek... bingkai plak warna biru.... bila pakai dah macam katun.... terus stop.... segan nak pakai... padahal sendiri yg pilih... buang duit betul.

Pastu mogok la....MM terus tak pakai spek sampai la dah masuk alam pekerjaan.....pastu bertukar pulak pada lenses (warna perang).... glamer kejap la masa tu...sbb zmn tu belum ramai yg berlenses2 warna ala minah saleh ni.

Then cuba pakai spek semula selepas tak selesa dengan lenses tapi kawan2 kata buruk bebenau aku ni pakai spek.... ibaratnya spek tu telah meragut kecantikanku yg dah la tak seberapa ni......

Apa-apapun MM ingat akan kembali berspek bila dah berumur 40an... mana tau masa tu ada spek yang lebih menarik kat pasaran atau mungkin wajahku dah bertukar rupa ~ akan lebih sesuai berspek pulak.... siapa tau kan?

p/s ~ muka MM ni pun selalu bertukar2 kalau kat gmbr.... tu yg MM tak phm dgn camera HP MM nih...








8 comments:

  1. bagusla ada rakyat malaysia yg xtido lg
    ;)


    jom join contest. 20 april ni je
    ;)

    ReplyDelete
  2. hii singgah!!
    aku pon pakai lens..
    aku syak ah kan, mmg orang yang dah lama pakai lens benci gila nak pakai spekk kot.

    aku skg cukuplah malu kena keluar pakai spek. rasa macam hodooh gilaaa! hesh.

    btw, ur spek lawa!!

    ReplyDelete
  3. sama ngan saya.. dah lama makai lens.. bila mata sakit baru nak pakai spec... nampak mcm tua dah rasanya..

    ReplyDelete
  4. Oh ramai lg kwn2 yg blom tido rupanya... thanks singgah.

    @Joe ~ contest apa tu Joe? ok nt I cek...

    @Aisha & DIARIHATIKU1976 ~ jom kita buat lasik nak?? ataupun bykkan makan carrot.

    ReplyDelete
  5. Korang semua specias burung hantu...?

    ReplyDelete
  6. ha'a MS..dah jadi nocturnal plak kitorg ni..

    ReplyDelete
  7. MM - emmm lisptik merah menyala....ehhh mama pun dah lama tak pakai keler tu...hehehhe...

    ReplyDelete
  8. Mama.. tu la MM pakai 3 tahun lepas pun adik MM dah sound..

    "Hee pesal ko pakai lipstik merah menyala..tak pernah2.."

    ni skrg tgh nak pernah2kan diri le ni.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...