Monday, May 24, 2010

JANGAN TINGGALKAN SUAMIMU KERANA DIA


Sedih la macam ni............ sejak semalam tetiba je blog I ni sesak (cehhh.....mcm la dah dapat kalahkan redmummy)..... rupa-rupanya you all cuma nak skodeng si Shahir (AF8) je (berdasarkan keyword and cctv)..... ish ish ishhhh.....sampai ati.....sampai ati..... sangkakan nak offer I jadi duta.......... duta apa ya layaknya I ni??? Duta tudung ??? Tudung...........tudung..

errr tudung.......



haa DUTA tudung saji!!!! Sesuaiiiiiii.......



Itu baru je kat blog I..... agaknya macam mana la rumah Shahir bila raya nanti.... emak Shahir jangan lupa siapkan kuih raya banyak2 tau! Cheese Tart jangan lupa...... Sesak!!! Penuh satu rumah.... ingat tak dulu kita2 semua ni time anak dara gadis sunti........... ya la........ kan masa tu tengah ramai tergila2... saham tengah tinggi kata kan...GEDIX lagi......... ayah pulak garang..........mak aiii takutnya bila ada orang datang beraya.... nak nangis pun ada. Sib baik la dapat diatasi dgn machonya..... siapa yg macho? Budak2 tu la.... kalau tak macho, tak kan la berani2 datang rumah anak dara orang....... sib baik tau hari raya.... kalau hari lain......... tak tau la apa nak bagi alasan....cakap kat ayah dia datang nak pinjam buku?

Oh ya.....Mekasih ler pada yg dah follow I sejak minggu lepas tanpa dipaksa.......sorry ler my lovely follower semua..... ada ke patut semalam I buat entry tentang PENGUKUS plak kan......... tak ada unsur2 commercial? Topik tak HOT ke tu.?......tapi pengukus pun kalau dah HOT boleh membakar satu dapur puan2.........heee ngerinya sayaa.

Cuma sebenarnya MISS MIRROR nak gi "menayang" kat kakak dia yg tgh mengendap tu yg adiknya dah beli pun pengukus tu.... then lagi satu nak habaq kat sorang lagi kawan dia yg namanya KN yg kata beli pengukus kat Larkin Perdana.... you know KN... I beli pengukus ni murah lebih murah dari harga lipstik puan2. Tak tau la kalau sebenarnya puan2 ni peniaga kuih pau.... kena la beli pengukus yg ada rak macam almari tu.

Tentang blog pulak......I cuma musykil......... hari tu I terbaca kat pagerank (sila klik pagerank google kalau tak silap I)..... dia ada bagi beberapa tip untuk menjadikan sesuatu blog tu popular.......... antara kreterianya..... entry tidak terlalu pendek dan tidak terlalu panjang melebihi 250 patah perkataan....(ah silalah baca sendiri..... I busy tak sempat nak backlink bendalah tu)...

Tapi I ni main belasah je buat entry...... takde masa la nak mengira patah perkataan banyak mana I dah merapu...... senang cerita tawakal je.... kalau tak popular pun tak apa.. asalkan message yg I nak sampaikan telah berjaya disampaikan...

Eh.......... hari tu tetiba ranking blog I di alexa dah di bawah juta....terkejut jugak la sebab tetiba je mengalami peratus kenaikan, Shahir punya pasal la ni... hehehe...tak la... I pun baru sebut2 nama Shahir tu semalam ..... (sapa yg tak tau macam mana nak cek.. I dah bubuh BUTTON alexa kat sebelah kanan tu....ingat ya... makin rendah figure bermaksud makin popular). Tu la I nak pesan... alexa ni nak kena timang2 selalu.........mcm kita menimang anak...nak kena sebut2 selalu.... "ala sayang....ala busyuk.." (lama2 jadi busyuk betul budak tu baru tau).


ni le yg I mkn lunch kat luar smlm...
mkn sikit terus kenyang sampai ke mlm..
mlm akhirnya I cuma masak nasi goreng...
tu pun guna perencah segera..

Syyy...my IRP tak tau pun....
tapi yg pasti... mmg licin..
tu la ironinya bila dah diserang
penyakit mim hujung minggu.

Biar la I bubuh gambar makanan je...kalau I bubuh
gambar Shahir... uoll cuma ngendap Shahir je
sampai lupa suami....

4 comments:

  1. tak pernah kesah pon blog galmor ker tak, yg penting, suker bebel kat blog...

    ReplyDelete
  2. betul tu Zul..dpt bebel hilang segala tensen.

    ReplyDelete
  3. shahir shahir...
    beli la pengukus cap tupperware..buleh buat pizza..kekekeke

    ReplyDelete
  4. Linda ... pengukus cup tupperware??? sound good! boleh buat piza? are you kidding?? wah...bagus nih... my neighbour mmg penjual tupperware yg tegar.. tp ada ke pizza berkukus? bestnyaaa...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...