Tuesday, May 25, 2010

JANGAN TIRU MACAM SAYA

LIRIK TIRU MACAM SAYA

Pandanglah...
lihatlah
pinggangku yang ramping
dan dadaku yang bidang
marilah puan2 dan nyonya
sama2lah pandang perempuan yang cantik
bikin hati goyang

Lihatlah pandanglah
rambutku yang ikal dan mataku yang hitam
inilah selalu menjadikan orang hilanglah akal
rumahtangga tak kekal

Perempuan yang tak pandai menjaga badan
tentu suami lekas menjadi bosan
mengerbang rambut macam hantu dalam hutan
suami melihat hampir pengsan

Puan2 kalau sayangkan suaminya
jaga kulit jaga bentuk
dan jaga rupa
senyum sayang kau berikan dia..

TAMAT....

Jangan fikir yg buruk-buruk mengapa I menuliskan lirik ini.......... Sebenarnya sejak
terdengar lagu yang dinyanyikan semula oleh Adira AF8 semasa dairy AF tempohari (kan I dah cakap I tak tengok concert tu.... just tengok dairy je)... tetiba tergerak hati untuk menghayati liriknya.... sambil tu I suka menyanyi di dalam bilik air... melodinya indah dan dapat menguji kemantapansuara katak memanggil hujan vokal saya.....

Memang ada unsur2 menarik dlm lirik ini cuma..... I rasa I nak cerita sebuah kisah...

" Sam.....Kau tahu tak Roza (bukan nama sebenar) dah nak bercerai?" suara Momok (bukan nama sebenar) di talian suatu pagi nak indah.

" Huh!!!" terkejut la I masa tu sebab tak sangka plak kawanku yg kurasa cukup bahagia itu dah nak meruntuhkan masjid yg dibinanya selama puluhan tahun.

Momok memulakan sessi pengumpatan.... memang dasyat Momok ni........ I pun sama berdosa menjadi pendengar (jangan tiru macam saya).

"Tu la I nak cakap........ you ingat tak dulu masa Roza jual jamu slim tu.... kemain lagi kan dia mengutuk I ni...... I gemuk la........nanti hubby I tinggalkan I la... you see now apa jadi?" Luah Momok wanita bermata bulat ini berjela2 bagai tak nak stop....mungkin agaknya kesan-kesan kelukaan di hatinya yg masih berbekas atas usaha kesilapan si Roza nak melariskan jualan hingga lupa untuk menjaga hati sahabat baiknya sendiri.

Ok puan2.... pendek je yg I nak cerita hari ni... harap2 you all faham apakah moral of the story.... Karang I tulis lebih-lebih si Roza bukan nama sebenar ni muncul kat sini.... menangis I kena pang dgn dia... Moralnya ialah......... gemuk ke kurus ke.... bila dikata pun kecik ati tau! Bila dah kecik ati........karang mendoakan yg bukan2 plak.. tu la jadinya... waallahualam.

Sebagai memenuhi pertanyaan demi pertanyaan tentang jusmate5 yg I sendiri pun tak jual... pertanyaan melalui email, kt telefon pun ada, kawan2, sedara-mara, mereka semua nak tahu keberkesanan bendalah tu dari Mummy pengguna setia, so dengan muka tak malunya I telah pun berjaya memenuhi permintaan puan2 dengan bertanya kepada Mummy Gee sendiri dan beliau telah pun menjawab soalan2 itu di blog beliau...so..klik je nama beliau..dah pun diberikan jawapan yg lengkap di sana. Terima kasih Mummy...

Tentang JM5.... memang I tak tahu... tapi kalau uoll para isteri2 ingin bertanya tentang botol di bawah........insyaALLah I boleh jawab secara detail...


Kalau segan/malu nak bertanya dgn I........ silalah tanya dengan computer sendiri iaitu di :
http://www.bioasli.com/?id=sam73 dan buat belian secara ONLINE (so I tak akan tahu apa yg telah anda order....just you and him (your hubby) je yg tahu selain Allah S.W.T...

No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...