Monday, May 31, 2010

MC DAN MASA UNTUK BERDIET

Hari ni kan I MC... MC??? Qistina kata MC bermaksud Makan Cendol (mesti belajar
dari kawan2 sekolah dia la tu)
tapi hari ni I tak dapat nak sentuh cendol sebab
MC kan... demam mana boleh makan benda2 berais sgt....

Oleh kerana I MC separuh hari....maka pagi2 lagi dgn muka
toya (eh tapi still mandi pagi)... maka, I pun mengajak
Shashal makan di vivo....

speghetti cheese untuk Shashal



Kek Carrot untuk mama si Shashal (angkara terliur dgn
cerita kek carrot di blog Mummy Gee....)
beli sepotong je pun I tak habis......sebab
demam kan..


mesti ada yg pernah tengok sudut landskap ni kan? tapi di mana ya??
Ingat tak kat mana? Kat bilik air R&R Seremban highway....

Hari ni sebenarnya I bukan nak cerita pasal landskap, bukan pasal bilik air tapi nak cerita pasal diet...... huhu.... you tau tak... hari tu I sibuk2 sgt nak menCOMEIkan diri kan.......sekarang...gara-gara
terperap je dalam bilik apartment yg disewa khas oleh "adik" kami sempena konvo beliau itu ari... I rasa badan I pun dah naik dah....

So.........

Jawapannya ialah......... I tak akan berdiet sampai menyukat makanan...
I tetap akan makan apa yg telah I masak untuk dinner tadi dengan lahapnya
sebagaimana biasa

TETAPI
I dah beli dah JAMU kat pasaraya tadi..
so, I rasa ianya dapat membantu..

Apa2 pun UBAT yg kita makan, kita kena yakin
baru berhasil (teringat pesanan seorang artis
tentang rahsia kecantikannya).
(gambar jamu tak payah upload la kan...
bukannya orang jamu tu bayar I pun).

Ha tu la.... aritu nak sgt gemukkan badan
skrg dah tak payah minum weight gain
pun badan dah naik plak..
Tak bleh jadik nih...
I must do something...
Hari tu pun jaket I dah tak muat dah...
sampai mabuk I pakai jaket ketat..
itu la petanda badan I dah naik.







4 comments:

  1. fie ada baca di yahoo, sbnr nya susu coklat adalah minuman diet terbaik. amalkan 3 kali sehari. ia serap lemak, dan dalam masa yg sama, beri tenaga pd badan.

    ReplyDelete
  2. eh, spagetthi cheese tu menyelerakan. nyummmmmy. fie x mkn kek!~

    ReplyDelete
  3. susu mmg bagus Fifi... ia menjadikan kulit lebih mantap.. cuma entah la Akak ni selalu asik lupa je nk minum susu...jap lg nk minum susu segar si Ain kt peti ais lah...

    teringat satu makhluk tu (artis lelaki) badannya tegap walaupun dah berusia....kalah artis2 muda, pada firasat akak rasanya dia minum susu la..tengok pd ketampanannya tu.

    ReplyDelete
  4. sedap tul spagetthi tu... diet ker? emm, dah alam nak diet, tapi tak pernah berhasil... fedup..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...