Wednesday, May 19, 2010

YA KE KITA TELAH MEMBUANG MASA??

Buang masa? Ya ke buang masa? Kalau buang karen I percaya..... kalau buang masa..........rasanya tak kot....... sama juga kalau macam orang bergayut kat telefon. Tengok pada apa yg diborakkan... kalau berbual panjang sampai mengganggu tugasan seharian tu membuang masa la tu.... bil telefon tak usah cerita la. Tapi sekarang ada wiyerless.... sambil menelefon sambil tu memotong bawang.........sebelah tangan pegang tepon kt telinga, sebelah lagi pegang pisau, silap haribulan telefon pun tercampak dalam kuali.... Eh baru teringat..... wiyer handphone I ... mana tah I letak...

Berblog dan berblogjogging tak buang masa lah.......TAK TAK TAK......I tak percaya... (ceh...... ni statement pembelaan.... kira mcm menegakkan benang yg basah la ni :P).

Blogjogging tak buang masa sebab....... kadang2 I sambil blogjogging tu I singgah sebentar dan membaca. Sejak itu puan2..... duit poket I dah save sikit sebab I dah tak minat lagi nak beli majalah..... kira hebat la tu kan... you bayangkan la....... dulu kan I ni pengumpul majalah yg tegar... sebulan beli 2,3 jenis magazine.... sebab tu my IRP dulu2 kalau nak rujuk tentang artis2 or celebrity yg buat kontrovesi mesti refer pada I...

"eh you tau tak artis yg paper tu maksudkan? clue dia macam ni.........bla bla bla".. soal IRP tiap kali mengadap suratkhabar.

Sepantas kilat I jawab...."ooooo ala itu... I tau...bla bla bla"

Entah ler..... buang masa tak you all berblog ni? I buat semua ni selepas siap semua tugasan I... eh kawan I jelous I kerja tak ada deadline/dateline......dua2 boleh pakai la...... deadline...dateline sama je maksud yg tersirat.... nak tau lebih lanjut.... tanya la wikipedia....tak payah gaduh2.

Sapa kata I kerja tak ada LINE MATI..... Eh ada!!!! Kalau pukul 3 petang I belum siapkan hidangan atas meja....... fikiran I jadi kacau!!! Rasa tak tenteram je.... I teringat my IRP dan anak2 I balik nanti diorg nak makan apa.... deadline le tu...deadline yg I reka2 sendiri....

ok la...... I ingat I nak cek apa yg I nk masak utk breakfast esok la..........babai..... tu la...sapa kata I kerja tak de garisan tarikh penamat a.k.a garisan mati.. mesti semua orang ada kan.. even MEM besar mcm I ni...


Kalau berblog dikatakan membuang masa....kita bela kambing jelah.....embekkk!!!









3 comments:

  1. mana ader blog buang masa... buang tebiat jek..hahahhaha....

    nway, salam perkenalan..tq sudi jogging kat blog saya tu...

    ReplyDelete
  2. hahaha...betul tu Zul...memandai je kn org yg tuduh I buang masa tu..

    ReplyDelete
  3. yesss...setuju yg amat....berblog meningkatkan tahap penulisan kita...n kepantasan menaip kita...ahaksss...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...